eggeplommen ernæring

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-17
Hvorvidt eggeplommer er bra for helsen din har vært diskutert i årevis, med ernæringseksperter og myndigheter på begge sider av gjerdet. Fordi de inneholder mye kolesterol, ble eggeplommer antatt å være usunt for de fleste av nittitallet, og amerikanerne ble rådet til å unngå dem. Men i de senere årene studier har vist at kolesterol i eggeplommer er ikke like skadelig som opprinnelig tenkt, og fordi plommen inneholder så mange næringsstoffer, fordelene oppveier den skade når det spises i moderate mengder.

komponenter

Når eggene er befruktet, tjener plommen som matkilde for den voksende dama, så naturlig plommen inneholder mesteparten av næringsstoffene finnes i et egg. Nedenfor er en liste over alle næringsstoffene i ett egg:

Protein: 2,7 g
Fett: 4,5 g
Kolesterol: 210 mg
Kalsium: 21,9 mg
Magnesium: 0,85 mg
Iron: 0,4 mg
Fosfor: 66,3 mg
Potassium: 18,5 mg
Natrium: 8,2 mg
Zinc: 0,4 mg
Copper: 0. 013 mg
Manganese: 0,009 mg
Selen: 9,5 mcg
Thiamin: 0,03 mg
Riboflavin: 0,09 mg
Niacin: 0,004 mg
Pantotensyre: 0. 51 mg
Vitamin B6: 0,059 mg
Folat: 24,8 mcg
Vitamin B12: 0,331 mcg
Vitamin A: 245 IU
Vitamin E: 0,684 mg
Vitamin D: 18,3 IE
Vitamin K: 0,119 IU
DHA og AA: 94 mg
Karotenoider: 21 mcg

Yolk g. Hvit

Eggeplommer inneholder ett hundre prosent av vitaminene A, E, D og K, over 90 prosent av vitaminer B6 og B12, og nesten halvparten av den totale protein av hele egget. De inneholder også over 90 prosent av kalsium, jern, fosfor, sink, tiamin, folat, og fett. Eggehviter inneholder litt mer protein enn eggeplomme, så vel som de fleste av magnesium, kalium, niacin, og natrium, men inneholder ikke mer enn 90 prosent av alle næringsstoffer. Eggehviter ikke inneholder færre kalorier, til sammen om lag 17 prosent egg i forhold til 59 i plommen.

Kolesterol

Eggeplommer inneholder mye kolesterol, noe som er grunnen ernæringseksperter har lenge anbefalt å unngå dem. Men, konkluderte videre forskning på den ernæringsmessige verdien av eggeplomme og fordelene ved å inkludere dem i et sunt kosthold som eggeplommer er helt sunt når det spises i moderate mengder.

Fordeler

Eggeplommer levere mange av næringsstoffene mangler den gjennomsnittlige voksne kosthold. Mange amerikanere må spise mer magnesium, kalsium, jern, og vitamin A, E og B6, som alle finnes i eggeplommer. Eggeplommer er også en av de få matvarer som naturlig inneholder vitamin D, et annet næringsstoff mangler den gjennomsnittlige voksne kostholdet.

Anbefalt inntak

Hvis du ikke allerede har høyt kolesterol, er det trygt å konsumere opptil sju egg eggeplommer per uke. Hvis du sliter med høyt kolesterol, spør legen din om inkludert eggeplommene i kosten plan.


Previous:hvordan å balansere matvaregrupper Next:detox strategi kosthold

Relaterte artikler


 • ernæring og osteoporose
 • Atkins kosthold fakta
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • define omega 6
 • hva er purin mat?
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • kosthold for fruktbarhet
 • salba fordeler
 • hva er raffinert sukker?
 • å spise sunt når du reiser for business
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com