er solsikkefrø dårlig for deg?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-17
Hyppigst forbrukes stekt og saltet i skjell, solsikkefrø er en favoritt blant dem som liker friluftsliv. Baseball spillere tygge på dem, heller enn tobakk, og lastebilsjåfører bruker dem til å være våkne på lange turer. Hvis du leter etter en liten matbit, solsikkefrø er et fantastisk valg med lettsaltet nutty smaken, selv om du kan ha noen bekymringer, og lurer på om solsikkefrø er dårlig for deg

Bekymringer

Du kan være bekymret for virkningene av å spise skjell. Skallene er for det meste fiber, og tynt lag med salt gjør dem velsmakende, men spiser skjellene kan forårsake skade på tarmen hvis de ikke blir tygget opp helt.

Du kan spise for mye av noe mat, er så moderasjon nøkkelen. Solsikkefrø er høy i kalorier, med en kopp frø inneholder ca 800 kalorier, noe som er nesten halvparten av det daglige anbefalte kaloriinntak hvis du følger en 2000 calorie per dag diett. Mens solsikkefrø er fullpakket med sunt fett og næringsstoffer, er det essensielle næringsstoffene de ikke gir, som vitamin C og K, og det ville være vanskelig å konsumere mengden av de vitaminene anbefalte i 1200 kalorier venstre for å konsumere på en dag . Som med alle matvarer, kan spise for mange solsikkefrø medføre fare for din generelle helse, så hold beløpene moderate.

Selv solsikkefrø inneholder mye fett, er det den gode typen umettet fett som gjør dem hjertet sunt. Deres rykte som en sunn snacks er vel fortjent, som solsikkefrø inneholder mange næringsstoffer og vitaminer avgjørende for å spise sunt. De er en sunn kilde til kostfiber, vitamin E, B1 og folat. Frøene er også lavt kolesterol, natrium og sukker.

Sunne næringsstoffer

Fiber er helt nødvendig å opprettholde en sunn kropp. Legge solsikkefrø til din daglige måltider vil hjelpe deg å møte dine daglige behov for fiber.

Solsikkefrø er en av de beste hele mat kilder til vitamin E, som er en viktig antioksidant trengs i forebygging av hjertesykdom. Faktisk, i henhold til USDA Næringsinnhold Database, 1 oz. av solsikkefrø gir 74 prosent av den daglige anbefalingen.

Ellers kjent som tiamin, er vitamin B1 avgjørende for normal metabolisme og nerve funksjon og energiproduksjon. Folat bidrar til å opprettholde god hjernefunksjon, er nødvendig for emosjonell helse og opprettholde en sunn hud, og er spesielt viktig for utviklingen av et ufødt baby.

Allergi

Du kan være opptatt av om det er ok å spise sunflower frø hvis du er allergisk mot nøtter. Solsikkefrø er ikke betraktet som et tre mutter og brukes i stedet for peanøtter eller andre tre nøtter i oppskrifter. Det er sjelden å være allergisk mot solsikkefrø, men sørg for å se på etikettene for å sikre at de ble pakket i en fabrikk som er uten nøtter

bagasje

For å unngå å bite i en dårlig-smake frø,. lagre solsikkefrø i en forseglet beholder i kjøleskapet. På grunn av sin høye fettinnhold, har de en tendens til å gå harsk enkelt.

A Good Snack

Enten du liker å knekke disse skjellene én om gangen, eller dukker en hel håndfull i munnen, slik du liker dem solsikkefrø er et enkelt og sunt valg for en liten snack.


Previous:hva er gluten-fri mat? Next:high-fiber, lav-fett dietter

Relaterte artikler


 • noni fordeler
 • rettsmidler for å kontrollere kolesterolet
 • kardial diett mat
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • alkalisk detox kosthold
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • lavt kolesterol diett planer
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • Atkins kosthold fakta
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com