ernæring for insulin resistens

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-28
Hvis du har blitt diagnostisert som insulin resistente, kan du ha en økt sjanse for å få diabetes og hjertesykdommer. Når folk er insulin resistente, deres muskler, fett og lever celler ikke reagerer på insulin. Resultatet er at de trenger mer insulin for å bistå glukose i inn celler, ifølge National Diabetic Clearing House

Årsaker

Forskere har identifisert spesifikke gener i mennesker som gjør det mer sannsynlig for dem å utvikle insulinresistens. Andre faktorer som legger i å bli insulin resistente er overvekt, mangel på mosjon og en diett høy i raffinerte matvarer. Mennesker som er insulin resistente ofte få et ekstra lag med fett rundt midten deres, har høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Frukt og grønnsaker

Spis mye av ikke-stivelsesholdige grønnsaker, og få dem rå eller lett dampet . Disse grønnsakene skal være den viktigste kilden til karbohydrat inntaket, og de er svært høy i fiber. Spis ferske råvarer når den er tilgjengelig, mens frossen er nest beste og hermetiske grønnsaker bør unngås. Som for frukt, spiser små mengder og kun med protein måltider. De BST frukten er alle typer bær, tørket frukt bør unngås

kornprodukter

De fleste kornprodukter bør elimineres, for minst den tiden det tar å regulere blodsukkeret. . Raffinerte produkter som hvitt brød og korn søtet bør ikke være på maten din agenda. Hele korn som brun ris, bygg, sammalt hvete og rug kan spises i veldig små mengder.

Protein

Moderate mengder av magert kjøtt, sjømat og fisk er fine for denne dietten. All villfisk, frittgående kylling og økologisk kjøtt er anbefalt, da dette vil bidra til å begrense inntaket av mettet fett. Egg er en god mat utvalg, særlig de fra frittgående høns. Moderat mengde nøtter og frø er gode, spesielt rå versjonene. Peanøtter er en legume og bør begrenses.

Anbefalt Oljer

Moderate mengder av sunne oljer anbefales. Et fettfattig kosthold er ikke kompatibel med denne spesielle spise regimet. De beste oljene å bruke, er oliven, raps og mutter oljer samt lin, fisk og valnøtter oljer. Kokos, palmer og avokado olje er også gode valg. Kaldpresset og økologisk er gunstige. Oljer kan legges fritt til salater, sauser og når matlaging magert kjøtt.

Diverse

Drikk mye rent vann hver dag. Hvis mulig, kjøp økologiske grønnsaker, melkeprodukter og kjøttprodukter. Dra nytte av de mange velsmakende urter og krydder i matlaging, og begrense bruken av salt. Hvis du spiser stivelsesholdige grønnsaker, har dem med protein måltider. Prøv å unngå all bearbeidet og raffinert mat.

Tilbakeføring

Insulinresistens kan reverseres, selv om det kan ta flere måneder. Sjansene for tilbakeføring er bra hvis du gjør kloke valg av mat på en jevnlig basis. Det er viktig at du nå en sunn vekt å kontrollere insulin resistens. Øvelse flere ganger i uken, walking er enkelt, og kan gjøres når som helst på dagen, og kun krever et par gode sko. Fysisk aktivitet hjelper muskelcellene bruke blodsukker (når det er for høyt) for energi og cellene vil bli mer følsomme for insulin.


Previous:nothing Next:sukkerfri fast food desserter

Relaterte artikler


 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • mat for å miste vekt
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
 • hvordan å gå ned i vekt uten dumhet
 • ernæringsmessige verdien av kalv lever
 • balsamicoeddik helsefordeler
 • detox strategi kosthold
 • fakta om å miste vekt
 • grunner til usunt kosthold
 • hvordan er metformin brukt til vekttap?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com