ernæring informasjon om karbohydrater

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-29
Alle karbohydrater er ikke skapt like. Diabetikere oppfordres til å se på sine karbohydratinntak for å regulere blodsukkeret. Det finnes tre typer karbohydrater: stivelse, sukker og fiber. På ernæringsmessige etiketter, omfatter begrepet "total karbohydrat" telle alle disse tre

Funksjon

Karbohydrater er vår viktigste kilde til energi for hele kroppen funksjoner. De er brutt ned til drivstoff for muskler og celler. Ifølge en Boston forskerens rapport i 1996, hadde folk som økt sin fiber inntaket fra 12 gram per dag til 28 gram per dag 41% færre hjerteinfarkt. The American Dietetic Association anbefaler amerikanerne forbruker mellom 25 og 35 gram per dag av fiber og begrense sukker inntaket.

Starch

Stivelse er også kjent som en kompleks karbohydrater. Noen av de grønnsaker som faller i denne kategorien er erter, mais, bønner og poteter samt tørkede bønner, linser og black eyed peas. Korn som havre, bygg, er ris inkludert, som igjen brukes til å lage pasta, brød og kjeks. Beriket mel er faktisk en raffinert korn, som ikke har maten verdien som en hel korn besitter. Mat i sin naturlige tilstand, for eksempel brun ris, sammenlignet med raffinert hvit ris har mer vitaminer, mineraler og fiber.

Sugar

Sugar faller også inn i karbohydrat kategorien. Det blir ofte referert til som en enkelt eller hurtigvirkende karbohydrater. Det finnes to typer sukker-en er naturlig og finnes i frukt eller melkeprodukter. Den andre sukker er behandlet, herunder sirup eller brunt sukker, og legges til cookies, kjeks og mange bakevarer. Ditt beste forsvar for å holde sukkerinntak lav er å lese all mat etiketter nøye.

Fiber

Fiber kommer bare fra anlegget foods. There er ingen fiber i egg, melk, fjærfe, fisk eller meieriprodukter. Alltid kjøpe produkter som inneholder "hele korn" for å få høyest fiber teller. Matvarer som inneholder mye kostfiber inneholder mange vitaminer, mineraler og antioksidanter. Disse antioksidantene kunne beskytte mot mange aldersrelaterte kroniske sykdommer som macula degenerasjon, grå stær, visse typer kreft og til og med aldrende hud.

Uløselig Fiber

Den viktigste fordelen av uløselig fiber er at det holder mat beveger seg gjennom tarmen å redusere tiden som giftige stoffer forblir i fordøyelseskanalen. Noen av disse matvarer er grønne bønner, mørk leafy grønne grønnsaker, kål. frukt skins, hele kornprodukter, mais kli, frø og nøtter.

løselig fiber

løselig fiber forsinkelser maten fra å passere fra magesekken, noe som resulterer i uniform absorpsjon av karbohydrater. Den binder også kolesterol for eliminering. Noen løselig fiber matvarer inneholder havre, havrekli, bygg, linfrø, epler, appelsiner, jordbær, bananer og belgfrukter.


Previous:nothing Next:typer av fullkorn

Relaterte artikler


 • vekttap med bær hos diabetikere
 • define omega 6
 • lav GI indeks diett retningslinjer
 • omega 3 informasjon
 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • hvordan å gå ned i vekt ved å sette en timer
 • mat kilder til co q enzym 10
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com