ernæringsmessige verdier av grønne mung bønner

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-31
Mung bønner er en base mat for mange spiselige elementer, inkludert bønnespirer, mel og cellofan nudler. Men i hele sin form, er de kjent som grønne mung bønner. Grønne mung bønner, som ligner erter, har fortsatt huden festet; når skrog, bønner er gule. Grønne mung bønner er generelt kokt ved å koke dem til de er myke, en prosess som kan ta opptil et par timer

Du trenger:. .
Multi vitaminer
B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

Betydning

Mung bønner er svært hjerte-sunn da forbrukes i sin grønne form. Ifølge United States Department of Agriculture (USDA), 1 kopp kokt, usaltet hele grønne mung bønner inneholder 26 kalorier og ikke fett. I tillegg, mung bønner er en kolesterol-fri mat.

Hensyn

Når fortært med grønn hud på, mungbønner inneholder en god del fiber. USDA sier at en kopp kokte mungbønner inneholder ett gram fiber. Selv om dette beløpet er lavere enn andre typer av mer tradisjonelle bønner, som kidneybønner og svarte bønner, er det ganske høyt for en grønn grønnsak som mungbønner.

Fordeler

mungbønner er lave i karbohydrater, spesielt sammenlignet med andre typer bønner. USDA sier at en kopp grønn mungbønner inneholder 5 gram karbohydrater. For å sette det i perspektiv, sier USDA også en kopp kokt nyre bønner inneholder ca 40 gram karbohydrater. På grunn av dette, mung bønner er en stor, fylling valg for de som følger lav-karbohydrat dietter.

Potensielle

Mung bønner er en solid kilde til vitamin C, med 14 milligram per én kopp servering. Det er omtrent en sjettedel av det daglige anbefalte godtgjørelse av vitamin C for voksne menn, og om lag en femtedel av det daglige anbefalte godtgjørelse for voksne kvinner. De inneholder også ganske store mengder vitamin K og vitamin B6.

Kilde

Ifølge USDA, mung bønner er en utmerket kilde til kalium, som tilbyr 125 milligram per én kopp servering. Mungbønner også inneholde 35 milligram fosfor, 17 milligram magnesium og 15 milligram kalsium. Alle disse mineralene er en viktig del av en godt avrundet daglige kosthold.


Previous:nothing Next:ernæring og trøstespising

Relaterte artikler


 • raskt vekttap hemmeligheter
 • hvordan du velger den beste nøtter for fiber eller smaken og den generelle helsen fordeler
 • hvordan er hCG brukes i dietter?
 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • lav kalium effekter
 • diett brus og vekttap
 • mat kilder for kalium
 • gresskar frø olje fordeler
 • instruksjoner for et balansert kosthold
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com