gode kilder til protein

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-08-15
Protein er et viktig element i å opprettholde et sunt kosthold og holde kroppen i god form. The Centers for Disease Control sier at den anbefalte daglige mengden protein i 56 gram for voksne menn og 46 gram for voksne kvinner. De fleste voksne som spiser en rekke matvarer vil opprettholde en tilfredsstillende mengde protein i kosten

Du trenger:.
Mat journal
. Næringspyramiden.

Animal Kilder

Proteiner stammer fra dyr anses å være høy kvalitet proteiner, betyr at de har alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger. Kjøtt, fisk og fjærfe er gode kilder til animalsk protein. En middels stor kyllingbryst har omtrent 30 gram protein, og 3 gram kjøtt inneholder ca 21 gram protein. Flere kilder til animalske proteiner er melk, ost, egg og yoghurt. Åtte dl melk gir 8 gram protein, og 8 gram av yoghurt vil gi deg 11 gram protein. Selv om meieriprodukter ikke er pakket med like mye protein som kjøtt og fisk, disse matvarene kombinert med andre protein-rik mat vil sikre at du får den daglige anbefalte mengden av protein i kosten.

Non-Animal Kilder

De fleste kilder til protein som ikke kommer fra dyr anses å være ufullstendig. Dette betyr at de mangler minst én av de essensielle aminosyrer gunstig for kroppen din. Hvis to eller flere matvarer kombineres for å gi tilstrekkelig aminosyrer, er de merket komplementære proteiner. Hovedsak, hvis du har en mat som mangler en bestemt aminosyre og en annen som er tilstrekkelig i at aminosyre og du kombinerer dem mat, gjør de en komplementær protein kilde. God ikke-animalske kilder til protein er belgfrukter, bønner, soyabønner, nøtter, frø, ris, bygg og havregryn. Mange grønnsaker gir også mye protein som brokkoli, blomkål, kål, aubergine, poteter og salat.

Tilleggsinformasjon

The protein kildene ovenfor er på ingen måte all-nclusive. Det er mange matvarer i disse kategoriene som vil gi tilstrekkelige mengder protein i kosten. Det er viktig å lese mat etiketter for å sikre at du får nok protein hver dag.


Previous:best vitaminer for menn over 50 Next:omega-3 helsemessige fordeler

Relaterte artikler


 • å spise sunt når du reiser for business
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • kolon renset og vekttap
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • ernæring og osteoporose
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • lavt kolesterol diett planer
 • salba fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com