har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-18
Hypotyreose er en ganske vanlig sykdom som vanligvis rammer personer over 50 år, hvor skjoldbruskkjertelen ikke er i stand til å produsere tilstrekkelige mengder skjoldbrusk hormon. Personer med hypothyreose erfaring kronisk trøtthet og en manglende evne til å gå ned i vekt. Mens slanking over lengre perioder kan påvirke stoffskiftet, kan en lav-kalori diett i seg selv ikke utløse utvikling av hypotyreose

Hypothyroidism

Hypothyroidism er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for lite thyroid hormon. Ettersom dette thyroid hormon regulerer metabolske prosesser, kan en mangel føre til en rekke uønskede symptomer, inkludert planlagte vektøkning og kronisk tretthet. Merk at hypotyreose er en varig tilstand som må behandles med medisiner, og er ikke et forbigående problem.

Metabolisme og Diet

Enkelt sagt, er stoffskiftet den hastigheten som kroppens "motor" er i gang, som bestemmer rate av drivstoff (kalori) forbruk. Selv om mange mennesker kvalifisere metabolisme i statiske termer (for eksempel "Jeg har en langsom metabolisme"), er det faktum at stoffskiftet er et stadig utviklende prosess. Under de rette forholdene, noen med en selv-diagnosen medfødt "slow" metabolisme vil brenne kalorier like raskt som noen med et "raskt" stoffskifte. Noen faktorer som kan påvirke din metabolske rate omfatter mengden av kalori inntak, varighet av trening og intensitet av trening.

Diet's Effekter på metabolisme

Metabolism speil kaloriinntak --- Dette betyr at når du forbruker mer kalorier daglig , stoffskiftet naturlig vil kjøre raskere. Motsatt, hvor du er forbruker færre kalorier (som på en diett), vil stoffskiftet sakte ned. Langvarig caloric deprivasjon, som med en ekstremt lav-kalori diett av lengre varighet, kan forårsake symptomer som kan synes å være beslektet med hypotyreose, som for eksempel manglende evne til å miste mer vekt, tretthet og økt følsomhet for kulde.

Kosthold og Hypothyroism

Selv om disse symptomene kan synes å indikere hypotyreose, det betyr ikke at du er så plaget. Metabolsk nedgang fra kosten er en midlertidig situasjon som vil reversere seg selv ved inntak av en større mengde mat. En person med hypothyreose, på den annen side, ikke vil svare i tillegg til konvensjonell metabolske boosters som bare øker kaloriinntak og aktivitetsnivå. Ifølge Medical Center ved University of Maryland, årsakene til hypotyreose er antistoffer som angriper skjoldbruskkjertelen følgende medisinsk behandling for hypertyreose (overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon) og struma (der kostholdet har tilstrekkelig mengder jod, ikke utilstrekkelig kalorier).

Hensyn

Hvis du fortsatt er overbevist om du har utviklet hypotyreose fra lav-kalori diett, vurdere å konsumere ekstra jod inneholder matvarer for å hjelpe din thyroid i å produsere hormoner. Ifølge Medical Center ved University of Maryland, matvarer som kan hjelpe med hypothyreose omfatter hele korn, grønnsaker, bønner og kaldt vann fisk. Imidlertid er den enkleste løsningen trolig å stanse din diett for et par uker og øke ditt daglige kaloriinntak.


Previous:nothing Next:kardial diett mat

Relaterte artikler


 • omega 3 informasjon
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • hva er gluten-fri mat?
 • kardial diett mat
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • best vitaminer for menn over 50
 • lavt kolesterol diett planer
 • hCG diett informasjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com