high-fiber, lav-fett dietter

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-17
Det amerikanske Department of Agriculture anbefaler å velge fettfattig alternativer for å opprettholde lave kolesterolnivået i blodet. Fibrøs mat holde blodet-insulin nivåer normalt og hjelper kroppen opphold fullt og få essensielle næringsstoffer. Ved å inkludere en høy-fiber, lite fett kosthold inn i spise rutine, er du i stand til å hjelpe til med vektreduksjon og fremme et sunt hjerte. Finn ut hvilke matvarer lage deilig tillegg til kosthold

Løselig Fiber

Fiber består av to kategorier; Løselig fiber og uløselig fiber. The American Heart Association anbefaler regelmessig spise løselig fiber for LDL (dårlig kolesterol) reduksjon. Fettsyrer er produsert i tykktarmen av bakterier bryte ned løselig fiber. Som fettsyrer bind med LDL kolesterol, hindrer syre kolesterol fra syntetiseres i leveren. Løselig fiber er også i stand til å fange magen gallesyrer laget av kolesterol og bære dem som avfall. Som galle syre er fjernet fra kroppen, er mer kolesterol trekkes fra blodet stream. Du finner denne fiber i mat som rosenkål, havrekli, ris kli, bønner, erter, bygg, sitrusfrukter og jordbær. Pass på å legge disse matvarene sakte til kosthold hvis du har et problem med gass. Jo mer en fiberrik mat er kokt i mindre gass det kan produsere i kroppen. Få en flott start på dagen ved å laste opp på fiber ved å spise havre måltid og jordbær. Til lunsj, forberede pinto bønner og bygg med litt krydder etter eget valg for en godt avrundet måltidet. Har snacks med appelsiner og grapefrukt som mellom-måltid fiber alternativer. Tykt ertesuppe med kylling kan gjøre en tilfredsstillende middag som også er lav i fett. Bruk noen av disse forslagene en gjøre opp din egen løselig fiber oppskrifter.

Uløselig Fiber

I stedet for å produsere en gel-lignende stoff i tarmen som løselig fiber, forblir uløselig fiber tilnærmet uendret gjennom hele fordøyelsesprosessen. Som fiber går gjennom fordøyelsessystemet takt, hastigheter opp prosessen med maten passerer gjennom. Uløselige fiber bærer med seg giftstoffer og overskuddsvann. Det kan også redusere forstoppelse fra løselig fiber. En optimal plan vil være å inkludere både uløselig og uoppløselig fiber i måltidene. Eksempler av uløselig fiber er frø, nøtter, mørk leafy grønnsaker, frukt skinn, korn og hel-kli-produkter. Ifølge American Dietetic Association, burde amerikanerne få mellom 20-35 gram fiber om dagen. Få din daglige tildeling av snacking på nøtter og frø mellom måltidene. Legg spinat, sennep greener eller Kale til forretter. Grønnsaker ikke bare har masse fiber, men også knapt har noe fett eller kalorier. De er også fylling, slik at du spiser mindre av andre komponenter av måltider. Likeledes velger hel-korn brød i stedet for raffinert hvitt mel. Raffinert mel har hatt nesten alle sine næringsstoffer strippet ut av det og er generelt høy i kalorier. Planlegg high-fiber, lav-fett dietter, og se hvordan du føler spise mer, men likevel få mindre vekt.


Previous:er solsikkefrø dårlig for deg? Next:hvordan du skal begynne en Atkins diett

Relaterte artikler


 • hva er purin mat?
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • gode kilder til protein
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • vekttap over 40
 • kolon renset og vekttap
 • mat for å miste vekt
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • omega 3 informasjon
 • hva er gluten-fri mat?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com