hjernen ernæring kosthold

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-08-17
Noen folk ikke innser at maten de spiser kan ha en effekt på hjernen sin ytelse og generell allmenntilstand. Mat er ment for mer enn bare å holde kroppen i bevegelse. Det er også en viktig del av din helse og lang levetid

acetylkolin (ACH)

ACH er en nevrotransmitter, som enkelte eksperter mener er ansvarlig for minnefunksjon. Den pålegger også frivillige bevegelser av muskler, atferdsvansker og drikke. Forskning viser at mennesker som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom har ACH blokkert. Matvarer som er rike på ACH inkluderer eggeplommer, peanøtter, hvete bakterie, lever, kjøtt, fisk, ost og grønnsaker.

Fett er en viktig hjerneføde. Omega-3 fettsyrer også bistand i hjernens funksjon. En person som mangler litt Omega-3 fettsyrer kan være deprimert, lider av hukommelsestap, senket IQ, lærevansker, ADD og mer.

Dopamin

Dopamin er ansvarlig for å sende spenning svar til hjernen. Røyke sigaretter skaper dopamin i hjernen, for eksempel. Det er også ansvarlig for oppmerksomhet og for læring. Folk som har overskudd dopamin er ofte diagnostisert med schizofreni, mens folk som har mindre dopamin er ofte diagnostisert med Parkinsons sykdom. Tap av dopamin kan føre til skjelvinger og tap av balanse og koordinasjon.

Matvarer som er rike på protein er også rik på dopamin. Dette omfatter kjøtt, fisk, nøtter og soya. Få bare noen få gram protein bør hjelpe deg til å føle energi, våken og selvsikker.

Protein er viktig fordi den er ansvarlig for mye av kroppens energinivå, vev, nerver og indre organer. Karbohydrater er også viktige fordi de hjelper konvertere serotonin i hjernen. De fleste vil føle seg roligere og mer avslappet i løpet av 30 minutter eller så av å spise karbohydrater.

Serotonin

Serotonin er ansvarlig for seksuell opphisselse, søvn, humør, appetitt og følsomhet. Det spiller en stor rolle i hjernens belønningssystem og er ansvarlig for å produsere følelser av nytelse. Det er antatt at personer som lider av depresjon ikke produsere nok serotonin i hjernen. er

Andre vitaminer og mineraler som er bra for hjernen alle B-vitaminer, vitamin A, vitamin C og vitamin E. Mineraler er svært viktig for hjernens funksjon og generell ytelse. Magnesium er nødvendig for hjernens energi, og natrium, kalium og kalsium er svært viktig for den tenkende prosessen.


Previous:mat kilder til co q enzym 10 Next:2200 calorie diabetiker diett

Relaterte artikler


 • å spise sunt når du reiser for business
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • er søtsaker tillatt på lav carb dietter?
 • noni fordeler
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • alkalisk detox kosthold
 • kardial diett mat
 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • vekttap med ephedra
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com