hva er anti oksidanter?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-08-31
Antioksidanter er spesielle molekyler finnes i mange frukter og grønnsaker som beskytter andre molekyler fra skade. Deres viktigste jobb er å stoppe ustabile molekyler fra binding med normale molekyler og påvirke den normale molekyler "kjemiske struktur. Antioksidanter er viktig for mobilnettet helse, og mangel på antioksidant beskyttelse kan føre til sykdommer forårsaket av cellulær skade, inkludert kreft

Formål

Antioksidanter er molekyler som beskytter mot oksidasjon, en prosess der et atom, ion eller molekyl mister elektroner. De har også nøytraliserer frie radikaler, eller ustabile molekyler som skader andre molekyler ved å endre deres kjemiske struktur.

Struktur

Antioksidanter er en del av en gruppe kalt fytokjemikalier, en blanding av stoffer som beskytter kroppen. Ifølge Food Watch, inkludert andre stoffer i fytokjemikalier inkluderer er tanniner, phytates og klorofyll. Når antioksidanter finnes i mat kilder, er de fant med disse andre beskyttende stoffer.

Fordeler

Laboratory studier har produsert betydelige bevis for at antioksidanter kan redusere eller hindre utvikling av kreft, men nyere kliniske studier har vist mindre konkluderende resultater, ifølge National Cancer Institute. Antioksidanter kan også redusere risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer.

Origins

I følge National Cancer Institute, er antioksidanter molekyler finnes i beta-karoten, lutein, lykopen, og selen, og på vitamin A, C, og E. Det er også funnet i andre former for vitamin A, inkludert retinol, 3,4-didehydroretinol, og 3-hydroxy-retinol.

Kilder

I følge FitTV, den største kilder til antioksidanter er frukt og grønnsaker . Frukt og grønnsaker som har mørke, dype eller lyse farger vanligvis inneholder mer antioksidanter. Det amerikanske Department of Agriculture sier også små røde bønner, blåbær, røde kidneybønner, og Pinto bønner er de rikeste kilder til antioksidanter. Den komplette listen av matvarer rike på antioksidanter er tilgjengelig på FitTV (se ressursen 1).


Previous:nothing Next:muskel melk vs nitrotech

Relaterte artikler


 • Atkins kosthold fakta
 • safe vekt-tap dietter
 • hvordan å gå ned i vekt uten dumhet
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • mat for å miste vekt
 • vekttap for tenåringsjenter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com