hva er en sunn fettprosent?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-24
Når du prøver å gå ned i vekt, jo mer du vet om sammensetningen av kroppen din, jo mer vellykket du er sannsynlig å være. Forstå kroppen fett prosentpoeng og hva det betyr kan hjelpe deg smart vekttap mål og til slutt få den kroppen du ønsker

Fakta

Kroppsfettprosent er akkurat hva det høres ut som: andelen av fett i kroppen din. En 100-kilos kvinne med 10 prosent kroppsfett har 10 pounds av fett.

BMI, eller kroppsmasseindeks, en felles måling for å bestemme sunn kroppsvekt, er ikke det samme som kroppen fett prosentpoeng. I stedet for å måle fett direkte, BMI målinger bruke en persons høyde og vekt for å beregne en persons kroppsfett.

Hensyn

Husk at fett er ikke alle ille. Selv om målet om vekttap er ofte å bli kvitt så mye fett som mulig, trenger kroppen fett for å utføre mange av sine livsnødvendig funksjoner, inkludert lagring energi, regulere kroppens temperatur og demping dine vitale organer. Å la kroppen fett prosentpoeng drop for lav er så potensielt farlig for din langsiktige helse som å ha en altfor høy fettprosent.

Anbefalinger

The American Council on Exercise anbefaler en 25 til 31 prosent kroppen fett prosentpoeng for kvinner og en 18-25 kroppen fett prosentpoeng for menn. (Kvinner naturligvis har mer fett enn menn på grunn av sin reproduktive systemer. )

For utøvere, som har en høyere rasjon av muskelmasse til kroppsfett, anbefaler American Council on Exercise en kroppsfett i prosent av ikke lavere enn 20 prosent for kvinner og ikke lavere enn 13 prosent for menn.

Metoder

De to vanligste måtene å måle kroppen fett prosentpoeng er hud-fold måling og bioelektriske impedans analysen.

I hud-fold måling, kalles et instrument en tykkelse brukes til å "knipe" mengden av fett i visse utpekte steder rundt i kroppen. Resultatene er deretter analysert for å fastslå kroppen fett prosentpoeng. Jo mer erfarne personen wielding kalipperne, desto mer nøyaktig måling.

Bioelektriske impedans-analyse bruker en elektrisk strøm for å måle kroppens totale mengde vann, et tall som gjør det mulig å beregne total kroppsfett. De fleste fettprosent skalaer og andre systemer tilgjengelig for forbrukerne bruker denne teknologien for sine beregninger.

Andre metoder for å måle fettprosent, slik som X-ray analyse og vann fortrengning, gir svært nøyaktige resultater, men kan være komplisert å utføre og dyre.

Solutions

For å redusere prosentandel av kroppen fett, trenger du en kombinasjon av kosthold og mosjon. High-energi kardiovaskulær trening, som løping og aerobic, forbrenner kalorier, som forbrenner fett, kombinere det med aktiviteter som bygger muskelmasse å øke lean body mass prosentpoeng. Redusere det samlede daglige kaloriinntak og spise et sunt kosthold også påvirker positivt din totale kroppen fett prosentpoeng.


Previous:nothing Next:raskeste måten å miste vekt

Relaterte artikler


 • 2200 calorie diabetiker diett
 • hvordan finne den beste dietten plan
 • hvordan å gå ned i vekt uten dumhet
 • hvordan de skal overleve halloween med diabetiske barn
 • hvor å miste vekt 100 kalorier av gangen
 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • hvordan du velger den beste nøtter for fiber eller smaken og den generelle helsen fordeler
 • balsamicoeddik helsefordeler
 • kardial diett mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com