hva er raffinert sukker?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-10
Når folk flest tenker på sukker, de sannsynligvis forestille et fint hvitt pulver. I virkeligheten, ikke sukker ikke eksisterer i denne form i naturen, og det tar en omfattende prosess for raffinering av å gi et så konsentrert sluttprodukt. Langs veien, er alle de andre ernæringsmessige fordeler av den opprinnelige sukker kilden tapt. Er den super konsentrert raffinert sukker absorberes raskt ved forbruk og bidra til flere typer sykdommer og helserisiko

Identification

Nesten alle sukker forbrukes i USA kommer som sukkerrør, som står for rundt 60 prosent av sukkeret. Sukkerroer står for om lag 40 prosent. Sukkerrør dyrkes hovedsakelig i tropiske og subtropiske områder av verden hvor temperaturen og luftfuktigheten er høy. Sukkerroer dyrkes i mer tempererte soner. Andre kilder til sukker inkluderer frukt (fruktose), honning, sorghum og sukker lønnetrær.

Raffinering Process

Den saft av sukkerrør og sukkerroer inneholder naturlige sukrose. Dette naturlige sukkeret er konsentrert gjennom en raffinering prosess som involverer mange runder med vasking, koking, sentrifugering, filtrering og tørking. Den innledende Resultatet er "rå" sukker, noe som er faktisk ikke rå, men har ennå til å gjennomgå de siste stadier av raffinering. Sugar venstre på dette stadiet er noen ganger dampet for sanitization og solgt som turbinado

Bleking

Alle hvitt sukker på ett punkt var lik turbinado;. Det er, brunlig i farge og består av større, grovere enkelte krystaller. Den siste fasen av raffinering prosessen innebærer bruk av blekemidler som lime eller karbondioksid å bleke sukker og passasje gjennom et bein char filter for å fjerne eventuelle andre urenheter. "Pure" sukker, som det ofte merket, refererer til den kjemiske renheten av produktet og dets mangel på andre næringsstoffer, ikke et spesielt naturlig eller sunn tilstand.

Helserisiko

Overdreven inntak av raffinert sukker utgjør flere potensiell helserisiko inkludert type 2 diabetes, fedme og tannråte. Raffinert sukker har en høy glykemisk indeks rating, som betyr at den har en rask og markert effekt på blodsukkeret. Det produserer den kjente "sukker high" som er uunngåelig etterfulgt av en krasj, en svingning som kan forstyrre kroppens evne til å regulere blodsukkeret over livsløpet. Raffinert sukker er også det som er kjent som "tomme kalorier", som betyr at de er calorically rike (og dermed fetende) samtidig som det gir nesten ingen brukbare ernæring. Raffinert sukker også feeds bakterier og bakterier på tennene som permanent bryter ned emaljen.

Disponibel

Det er mange måter å nyte de søtere ting i livet uten å ta med mye raffinert sukker i kosten. Mange rå frukt og grønnsaker inneholder naturlig sukker i mengder og former som ikke produserer uhåndterlig toppene i blod sukker eller føre til vektøkning. Naturlig søtstoff som agave, honning og stevia kan brukes på steder der du ellers ville legge raffinert sukker eller en kjemisk erstatning.


Previous:hva slags mat inneholder krom picolinate? Next:hvor mye koffein er i pulverkaffe?

Relaterte artikler


 • kosten kilder av urinsyre
 • salba fordeler
 • vekttap med ephedra
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • mat kilder til co q enzym 10
 • omega 3 informasjon
 • kolon renset og vekttap
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • kardial diett mat
 • rettsmidler for å kontrollere kolesterolet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com