hva gjør Guarana gjøre?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-08-12
Guaraná er har blitt høstet i regnskogen i Amazonas i århundrer av de innfødte Guarani stammen av Brasil. Den bær er blitt en signatur ingrediens og smaken i brasiliansk matkultur og har nylig blitt "oppdaget" i USA som et mirakel stoff. Mens Guaraná er en naturlig kraftig sentralstimulerende, er det mye mer. I Brasil er ettertraktet for sin naturlige og unike smaken, som det nasjonale drikke av Brasil er Guaraná brus

Du trenger:
multivitaminer

Guaraná.

Den tropiske bær er urfolk i Amazonas-bassenget regionen i nordvestlige Brasil og deler av Venezuela. Den bær ble oppkalt etter den Guarani stammefolket, som fortsetter som prinsipp innsamlere av Guaraná bær til denne dagen. Anlegget ble først brukt til medisinske og kulinariske formål, som Guarani mente urten kunne magisk gjenopprette energi. De var ikke langt unna, som en Guaraná bær inneholder nesten dobbelt så mengden av koffein per volum som en kaffebønne.

Kjemisk Struktur

Den botaniske navn på Guarana er paullinia cupana, og de store virkestoffet er guaranine (kjemisk identisk med koffein). I tillegg til koffein, guarana inneholder alkaloider som finnes i kaffe og svart te som teobromin og teofyllin, som har betydelige effekter på nervesystemet. Den koffein innholdet i Guarana er nesten dobbelt så konsentrert som en kaffebønne; gjennomsnitt på rundt 5,5 prosent, mens kaffe gjennomsnitt rundt 2 prosent. Resten av frø inneholder nesten 50 prosent vegetabilsk fiber, 8,3 prosent stivelse, 7,6 prosent vann, nesten 6 prosent Guaraná syre, 7,5 prosent pektin, eplesyre, planteslim, dekstrin og salter, fargestoff og andre syrer.

sentralstimulerende

Koffein er den dominerende kjemiske i Guaraná. Guaraná fungerer som en stimulerende på nervesystemet, akkurat som et skudd av espresso. Guaraná øker energi, skjerper persepsjon, øker utholdenheten under tung aktivitet (det er ofte brukt før en sport), reduserer tretthet, hastigheter bakrus utvinning tid, minsker appetitten, øker hjertefrekvensen og dermed øker forbrenningen.

Vekttap

The guaranine (koffein) innhold i Guaraná undertrykker appetitten, og derfor kan hjelpe vekttap. I likhet med de hyped "kaffe diett," ideen bak koffein dietter er at jo mindre sulten en person er, jo mindre sannsynlig at de vil spise. Studier har også vist at inntak av koffein etter aktivitet bidrar til å øke metabolismen, en annen nøkkel til vekttap og opprettholde en sunn kroppsvekt.

Helse Tonic

Den opprinnelige bruker av Guaraná var for sine helsemessige fordeler . Det må imidlertid bemerkes at Guarana er verken et stoff eller medisin. Det er ansett som en effektiv for lindring av hodepine og migrene, intestinal lidelse, som blod rengjøringsmiddel og som en kropp kjølemiddel fordi det senker kroppstemperaturen og kan bidra til å redusere risikoen for heteslag.

Advarsel

Det er mange produkter tilgjengelig på det amerikanske markedet som inneholder og marked Guaraná for energi. Imidlertid er Guaraná en kostbar ingrediens sammenlignet med koffein, men inneholder de samme fordelene. Guaraná er et sentralstimulerende, og bør ikke misbrukes. Som koffein, kan det være overdosert og føre til negative bieffekter som søvnløshet, angst, hyperaktivitet og skjelving. Guaraná kan være spesielt farlig for personer med høyt blodtrykk eller hjertesykdom.


Previous:kosten kilder av urinsyre Next:bariatric dietter uten kirurgi

Relaterte artikler


 • mat kilder for kalium
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • Sommeren vekttap planer for tenåringer
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • gresskar frø olje fordeler
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • mat for å miste vekt
 • ernæring og osteoporose
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • detox strategi kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com