hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-13
Ifølge American Diabetes Association, lære mer om hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret er den viktigste faktoren bak å få kontroll over diabetes. Det er tre generelle måter å regulere mengden karbohydrater du spiser: telle karbohydrater, etter glykemisk indeks og bruke platen metoden. Spør alltid din lege før du følger en metode for carb inntak. Finn ut mer om hva metoden kan være riktig for deg

karbohydrater

The American Diabetes Association anbefaler å spise 45-65 gram karbohydrater under et måltid. Snakk med legen din om det beløp som ville være gunstig å blodsukkernivået. Karbohydrater finnes i de fleste matvarer som ekskluderer kjøtt, kylling, fisk, svinekjøtt eller skalldyr.

Det beste er å holde et karbohydrat journal med deg vite hvor mange karbohydrater måltidene inneholder. Tilbring tid på å studere hvor mange karbohydrater er i din favoritt mat og porsjonsstørrelser. For eksempel, har en tredjedel kopp pasta eller ris 15 gram karbohydrater, så fylle opp tallerkenen med spagetti vil sette deg over din karbohydrat grensen.

Når du ser på mat etiketter, legge merke til mengden karbohydrater per porsjon. Sjekk også ut hvor mye kalorier og fett i matvaren. Mange diabetikere er overvektige og er på kalori-spesielle dietter. Hvis du har problemer med å finne ut hvor mange karbohydrater du bør spise, be legen din for å anbefale en ernæringsfysiolog for å hjelpe deg med å planlegge måltider.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks måler hvor mye en inneholder karbohydrater mat kan heve blod insulin nivåer. Denne teknikken for å kontrollere hvor mange karbohydrater en diabetiker spiser ble oppfunnet i 1981 av David Jenkins og Thomas Wolever ved Universitetet i Toronto. Metoden består av sammenkobling en mat med høy glykemisk rating med mat med lav glykemisk rating. Høy glykemisk mat er pasta, stivelsesholdige grønnsaker, ris og brød. Lav glykemisk rangerte matvarer er belgfrukter, erter, ikke-stivelsesholdige grønnsaker, de fleste frukt og helkorn. Spise en høy glykemisk mat i seg selv kan føre blodsukkernivået til sur og slippe, men med en lav-glykemisk mat du er i stand til å opprettholde blod sukker nivåer. Se opp for del størrelse når du spiser karbohydrater, fordi selv om en matvare er lav glykemisk for mye av det kan får blodsukkeret til å stige.

Plate Method

Platen metoden er en av de enkleste måtene å kontrollere hvor mye karbohydrater du spiser i måltider. Ta en middagstallerken og forestill deg en vertikal linje i midten. Så på den ene siden, klippe det igjen slik at platen er delt opp i tre seksjoner. Fyll største side med ikke-stivelsesholdige grønnsaker som spinat, grønne bønner, salat, sopp eller blomkål. Fyll en av de mindre sidene med en stivelsesrik mat som poteter, fullkorn pasta, brun ris eller hele korn brødet. For den siste avdelingen, legge til en mager protein som skinn kylling, kalkun, tofu, fisk, reker eller egg. Legg meieri til måltidet med enten en 8 oz. glass lettmelk eller en 6 oz. container av yoghurt. Også inkludere ett stykke mellomstore frukt som et eple. Platen Metoden er vanligvis en av de første måter et nyoppdaget diabetiker kan bruke til å kontrollere henne karbohydrater og mat porsjoner.


Previous:å spise sunt når du reiser for business Next:vitaminer til å kjøpe for sunn hud

Relaterte artikler


 • eggeplommen ernæring
 • 2200 calorie diabetiker diett
 • kosten kilder av urinsyre
 • mat kilder til co q enzym 10
 • Atkins kosthold fakta
 • hva er raffinert sukker?
 • vekttap over 40
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • kardial diett mat
 • metabolismen som øker kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com