hvordan er metformin brukt til vekttap?

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-23
Fra så tidlig som på midten av 1990-tallet, har forskere vært å utforske en mulig kobling mellom stoffet metformin (Glucophage) og vekttap. En studie av 1996 A. Fontbonne, M. Charles og I. Juhan-Vague publisert i Diabetes Care fant at blant andre fordeler som lavere kolesterol, pasienter som tar metformin gått ned i vekt. Men til tross for dette lovende start, ikke metformin ikke ut til å være den "magic bullet" vekttap pille som forskerne håper å finne

Bruk

Den primære bruken av metformin er å behandle type 2 diabetes mellitus, en sykdom hvor kroppen enten ikke produserer nok insulin, ikke bruker insulin det gir effektivt eller er en kombinasjon av de to. Insulin er et hormon utskilt av bukspyttkjertelen. Den transporterer glukose (sukker) inn i cellene slik at cellene kan bruke dem som brensel. Eventuelle gjenværende insulin stimulerer da sult, hjelper kroppen lagre overflødig blodsukkeret og hjelper konvertere ekstra blod sukker til fett.

Funksjon

Metformin er en del av klassen av legemidler kjent som biguanides. Metformin senker blodsukkeret ved type 2 diabetes ved å hjelpe kroppen bruker insulin mer effektivt og bremse opptaket av sukker i tarmen. Når metformin er foreskrevet til diabetikere eller overvektige personer i faresonen for å utvikle diabetes, de ofte ned i vekt.

Effekter

Overvektige mennesker er ofte insulin resistente, selv om de ikke har diabetes. Insulinresistens er når kroppen ikke bruker insulin effektivt, stimulere bukspyttkjertelen å frigi ekstra insulin for å kompensere. Overflødig insulin i systemet starter syklusen av sult stimulering og fettlagring. Siden metformin stanser denne syklusen, er det en logisk forutsetning at vekttapet vil følge.

Potensielle

Studier har vist at pasienter vurderes borderline diabetes gå ned i vekt når de får metformin, men vanligvis bare når pasientene gjør også livsstil endringer. En 2008 studie av AE Nieuwenhuis-Ruifrok publisert i Human Reproduction Update fant at overvektige kvinner får metformin gjorde miste vekt, men forskere sier at kosthold og mosjon bør fortsatt være prøvd først.

Advarsel

Metformin forårsaker diaré og urolig mage hos noen mennesker, men dette går ofte bort med tiden. Det bør ikke brukes hos pasienter med nyre-eller leverproblemer. Det bør også unngås hos pasienter med enkelte hjerte-og lungeproblemer som får dem til å ha lavt oksygennivå i blodet. Muskelsmerter, tretthet og pustevansker er tegn på en sjelden, men alvorlig bivirkning som kalles laktacidose. Pasienter som har noen av disse symptomene bør kontakte lege umiddelbart.


Previous:nothing Next:matintoleranse kosthold

Relaterte artikler


 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • lavt kolesterol diett planer
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • lav kalium effekter
 • hvordan du velger den beste nøtter for fiber eller smaken og den generelle helsen fordeler
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • kolon renset og vekttap
 • hvilke matvarer forårsake kviser?
 • ernæringsmessige verdien av kalv lever
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com