kosten kilder av urinsyre

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-08-12
Urinsyre er en nødvendig komponent i kroppsfunksjoner. Det fungerer som en antioksidant og beskytter fôr av våre blodårer og holder dem friske. En kontinuerlig, selv tilførsel av urinsyre i blodet er viktig for vårt generelle velvære. For mye kan føre til problemer som gikt, nyrestein, diabetes og muligens autisme. For lite har vist seg å spille en rolle i multippel sklerose

Funksjon

Urinsyre ikke finnes i mat, men er en produkt av kroppen som oppstår når vi behandler purine, fant en aminosyre i mat. All mat inneholder purin i forskjellige mengder fordi det er en del av cellestrukturen i alle dyr og planter. Normalt er overflødig urinsyre spyles ut gjennom nyrene og ut av kroppen i urinen vår. Men, dersom nivået av urinsyre i blodet vårt er for høyt, det er for mye for kroppen å skylle, og det fører til helseproblemer.

Effekter

Kontrollere urinsyre nivå gjennom kosthold innebærer å kontrollere mengden av purine du forbruker. Hypouricemia, eller lav urinsyre, er typisk styres utelukkende gjennom narkotika. Hyperurikemi, eller høy urinsyre, er vanligvis styres gjennom en kombinasjon av medisiner og kosthold. Spise mat lave i purine bidrar til å lindre symptomene på hyperurikemi.

High Purine Foods

Foods med svært høyt purin innhold er orgel meats som hjerne, nyre og lever. De med med hyperurikemi bør ikke spise disse i det hele tatt. Andre høyt purin matvarer er kjøtt sauser og supper, øl, spillet kjøtt, reker, kamskjell, makrell, sild, sardiner og ansjos, samt høy fruktose matvarer som brus.

Moderat Purine Foods

De fleste kjøtt og fisk er moderat til høy i purine, og du bør spise disse sparsomt hvis du er hyperuricemic. Hele korn brød og korn er i denne gruppen, som er visse grønnsaker som bønner, spinat, sopp, blomkål og asparges.

Low Purine Foods

De fleste av frukt og grønnsaker er lavt i purine. Disse matvarer er ryggraden i en lav purine kosthold. Raffinert brød og korn er lav i purine også, men du bør spise dem i moderasjon. Frukt og grønnsaker er ryggraden i ethvert sunt kosthold, så dette kostholdet kan oppfordre deg til å opprettholde en fornuftig vekt, noe som også bidrar til å holde hyperuricemia symptomene i sjakk.


Previous:lav kalium effekter Next:hva gjør Guarana gjøre?

Relaterte artikler


 • serotonin og vekttap
 • mat for å miste vekt
 • Sommeren vekttap planer for tenåringer
 • hva er raffinert sukker?
 • vekttap med ephedra
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • grunner til usunt kosthold
 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • er søtsaker tillatt på lav carb dietter?
 • South Beach diett for å senke kolesterolet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com