l 5 hydroxytryptophan bivirkninger

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-10
L-5-hydroxytryptophan, også kjent som 5-HTP, er en kjemisk kroppen skaper fra aminosyren L-tryptofan. L-tryptofan er en essensiell aminosyre, som betyr at kroppen ikke kan lage stoffet, og det må skaffes fra mat eller kosttilskudd. Kroppen omdanner 5-HTP til hjernen kjemiske serotonin. L-5-hydroxytryptophan kan ikke skaffes fra mat, men tryptofan er tilgjengelig i rødt kjøtt, fjærkre, sjømat, cottage cheese, peanøtter og mange andre matvarer. 5-HTP tilskudd også er tilgjengelig

Du trenger:.
Multivitaminer.

Bruker

Serotonin er en viktig nevrotransmitter, og lave nivåer kan føre til angst, appetitt uregelmessigheter, depresjoner, impulsiv atferd, tvangslidelser og søvnforstyrrelser. Noen mennesker tar 5-HTP kosttilskudd for å hjelpe i vekttap, fordi stoffet kan redusere food cravings og impulsive overspising, og kan gjøre folk føler seg mer full etter å ha spist. Det er også brukt til å lindre mild til moderat depresjon og angst, sammen med ADHD, søvnløshet og premenstruelle lidelse. I tillegg er mange mennesker med fibromyalgi har lave nivåer av serotonin, og 5-hydroxytryptophan kan være til nytte for dem også.

Produkt forurensningen

The US Food and Drug Administration (FDA) utestengt L-tryptofan tilskudd i 1989 . Noen mennesker hadde utviklet en livstruende lidelse kalt eosinofili myalgi syndrom (EMS) etter å ha tatt disse kosttilskudd, og en forurensninger ble funnet som kan ha forårsaket sykdommen. Siden da har denne forurensningen også blitt funnet i noen 5-HTP tilskudd. Ti rapporter om EMS har vært knyttet til 5-HTP tilskudd, i henhold til University of Maryland Medical Center.

Typiske bivirkninger

L-5-hydroxytryptophan kapsler og tabletter er 50 mg, og anbefalt dosering er én kapsel en, to eller tre ganger om dagen. Bivirkninger vanligvis er milde og kan bli verre med høyere doser. Disse effektene er hodepine, søvnighet, kvalme, oppkast, halsbrann, gass og diaré. Senking av dose og gradvis øke den igjen kan eliminere bivirkninger. Tar 5-HTP med mat også kan hjelpe.

Serotonergt syndrom

Høye doser av 5-hydroxytryptophan kan føre til serotonergt syndrom, en sjelden tilstand som kan være livstruende. Symptomer omfatter agitasjon, hallusinasjoner, hetetokter, og svingende blodtrykk og hjertefrekvens. Folk bør ikke ta 5-hydroxytryptophan med andre legemidler som øker serotoninnivået, inkludert alle typer antidepressiva, de smertestillende meperidin og tramadol, hoste suppressant dekstrometorfan, og triptaner, brukes til behandling av migrene.

Kontraindikasjoner

Høye doser av L-5-hydroxytryptophan også bør unngås fordi de kan føre til lever eller hjerne toksisitet. Personer med leversykdom bør ikke ta dette tillegget fordi de ikke kan være i stand til å regulere den. I tillegg tar 5-HTP med karbidopa, et legemiddel som brukes til å behandle Parkinsons sykdom, kan føre til en alvorlig hudsykdom.


Previous:balsamicoeddik helsefordeler Next:mat for å miste vekt

Relaterte artikler


 • kosthold for fruktbarhet
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • rettsmidler for å kontrollere kolesterolet
 • gresskar frø olje fordeler
 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • salba fordeler
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com