lav GI indeks diett retningslinjer

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-28
En lav glykemisk indeks kosthold er ikke så mye et kosthold som det er en måte å ordne mat på en lav til høy end kontinuum av hvor raskt eller langsomt deres karbohydrater blir omdannet til glukose i kroppen din. Det er en forlengelse av ideen om at enkle sukkerarter (som behandlet bakevarer) versus komplekse karbohydrater (som hele hvete pasta). Premisset for å følge denne dietten er at hvis du kroppen opprettholder sunn, kontinuerlig og jevn blodsukker beløp, vil du ikke ha den varierende tidevannet av blod sukker som forårsaker mer fett lagres i kroppen din, sammen med intense følelser av sult eller utmattelse når blodsukkeret spike har falmet.

funksjoner

Kjernen i dette programmet er ideen om at visse karbohydrat-rik mat er sunnere enn andre bare fordi de rangerer lavere på glykemisk indeks omfanget av 1-100. For å bli vurdert "lavt" i verdi, vil matvarer har en verdi på 55 eller mindre. Den midterste serien er 56-69. Matvarer som blir vurdert høyt, fordi de raskt øke blodsukkernivået, har verdier over 70. General eksempler på lav GI matvarer er frisk frukt, grønnsaker, belgfrukter og helkorn.

Frukt og grønnsaker

Generelt, de fleste frukter og grønnsaker har lave verdier på GI skalaen. Unntaket er tørket frukt, som ofte er ganske sukkerholdig. Lav GI frukt å inkludere kosthold er kirsebær (22), grapefrukt (25) og pærer (38). Høy GI frukt å spise med måte er vannmelon (72), cantaloupes (65) og ananas (66). Lav GI grønnsaker har mer fiber og mindre stivelse, som blomkål (30), paprika (40) og erter (40). Unngå gresskar (75), pastinakk (92) og potetmos (70).

Korn og Meieri

Typisk hvitt brød er et eksempel på et korn som rangerer utrolig høy på glykemisk indeks. Bedre, lav GI brød er de laget av hele korn eller havre. Havre produkter har en tendens til å ha lave GI-verdier. Jo mindre bearbeidet eller raffinert korn, er det bedre er for produktets GI rangeringer. Fornuftige valg er brun ris og multigrain pasta.

Når det gjelder meieriprodukter, velg skummet melk i motsetning til hele. Fettfattig ost og yoghurt er akseptable i tillegg

Høy GI matvarer

Som en vekt-tap programmet, ville tilhengere vanligvis eschew matvarer med høyere rangeringer på glykemisk indeks, men det finnes unntak. Hvis du ikke følger denne planen som en diabetiker som trenger en forsiktig balanse insulin, kan høy GI matvarer være akseptabelt når du har et legitimt behov for en rask kilde til energi. En passende tid ville være etter anstrengende trening. Dette kan gjelde high school idrettsutøvere, kroppsbyggere og langdistanse løpere. En rask utbrudd av energi, som du ville motta fra ett bagel, kan umiddelbart begynne å reparere kroppen vev.

Hensyn

Mens matvarer er generelt sunt på den lave siden av glykemisk indeks, om du ikke ønsker å spiser alltid fra en slik smal margin. Et eksempel er kjøtt. Kjøtt har så få karbohydrater at det knapt registrerer på GI skalaen. Men, skal man ikke alltid bort i denne maten fordi andre næringsstoffer er viktig for god helse også. Rødt kjøtt er ofte høy i mettet fett og kolesterol. Også, mens melkeprodukter kan rangerer lavt på denne skalaen, er det viktig å vurdere fettinnhold og velg sorter som er lite fett eller fett gratis.

Expert Insight

Lav GI dietter er ikke godkjent av American Diabetes Association. Den ADA mener for mange faktorer kan påvirke en matens GI rating til riktig kalle det en akseptabel eller uakseptabel mat.


Previous:nothing Next:diett for pre-kvinner i overgangsalderen

Relaterte artikler


 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • hva er en sunn fettprosent?
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • salba fordeler
 • matintoleranse kosthold
 • å spise sunt når du reiser for business
 • hvor å miste vekt 100 kalorier av gangen
 • lav kalium effekter
 • hvilke matvarer forårsake kviser?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com