maca root fordeler

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-08-28
Som befolkningen og verden blir tettere knyttet, oppstår det mange alternativer til tradisjonell vestlig medisin. En nylig oppdagelse av en peruansk rot, kalt maca, har gitt mennesker med et supplement som hjelper balansere det menneskelige hormoner og øke kroppens motstandskraft mot patogener

Du trenger:
multi vitaminer
. B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

Maca

Maca er roten av et lavtliggende anlegg som vanligvis har rundt 12-20 blader som ser ut til å "krype" langs bakken. Roten selv er under bakken og vises i ulike farger: lilla, rød, krem, gul eller sort. Ikke større enn en nepe, trives den i kalde omgivelser. I sin tur, vokser den i store høyder av Andes i Peru. Maca har den høyeste frost terskelen til noe kommersielt dyrket plante. Produsentene vil tørke og male roten til et pulver som skal brukes som et supplement.

Tradisjonell Bruker

peruanere tamme de maca anlegget ca 2000 år siden og brukte den som en stift mat på grunn av sitt høye næringsinnhold. Peruanere brukte også maca root for fruktbarhet og økt seksuell ytelse. Den medisinsk bruk varierte fra behandlende anemi, tuberkulose, depresjon og kreft.

Maca og hormonsystemet

Det endokrine system er en serie av kjertler som produserer nødvendige hormoner som hjelper kroppen med riktig funksjon. Maca påvirker det endokrine systemet ved å gi spesifikke næringsstoffer som hjelper kjertler i sekresjon hormoner til kroppen. For eksempel inneholder maca vitamin C og spor av sink, som hjelper thymus med cellemediert immunitet. Dette gir samlede fordeler for immunforsvaret.

Slik fungerer

Maca er en adaptogen (hjelper kroppen motstå stress og traumer) som gir ulike næringsstoffer, som ro og balanse i kroppen. Med kalsium, B1, B2, og B12, nærer det nervesystemet, og stimulerer appetitten og hjelpe til med fordøyelsen. I tillegg inneholder maca steroler som bistår kroppen i muskel reparasjon og fysisk utholdenhet. Den inneholder også over 20 fettsyrer og essensielle aminosyrer som hjelper dine vitale organer i fungerer.

Side Effects

Hvis tatt som et supplement, er anbefalt dose en 450 mg kapsel, tatt tre ganger om dagen. Hittil har det ikke vært rapportert om bivirkninger av maca roten --- imidlertid, bør det bemerkes at maca kan føre til lave mengder akutt oral toksisitet hos dyr. Du bør unngå maca hvis du har stoffskiftet fordi glukosinolater tatt i overkant med en lav-jod kosthold kan føre til vekst av en struma. Som foreløpig, forskere og leger har ikke registrert noen negative interaksjoner av maca med andre legemidler eller kosttilskudd.


Previous:nothing Next:hvorfor vi bør drikke vann

Relaterte artikler


 • FDA ernæring guide
 • define omega 6
 • ernæring og osteoporose
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • over disk vekttap piller som fungerer
 • utarbeidelse av yoghurt
 • bivirkninger av creakic
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com