mat for å miste vekt

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-10
Spise sunt er en av de viktigste faktorene i å miste vekt. En godt balansert diett som er rik på protein, vil frukt og grønnsaker ikke bare gjøre deg ned i vekt, men det vil du føle deg bra, også. Å drikke åtte glass vann per dag er også viktig for kostholdet ditt, fordi huden vil holde sin elastisitet mens du miste vekt

Frukt

Frukt er pakket med vitaminer, og de er en naturlig, sunn måte å få søte fikse. Epler er spesielt bra for vekttap, fordi de er lastet med fiber. The fiber gjør deg fyldigere, så du spiser mindre. hver av allehånde og kanel. Blåbær er den perfekte snack for vekttap, fordi de er rike på antioksidanter og full av fiber. Dessuten gjør at du føler fyldigere, kan fiber forhindre at enkelte av fettet fra maten du spiser fra å bli absorbert. Granatepler er en av de beste valgene for all-around helse. De er fullpakket med antioksidanter, høy i fiber og lite kalorier. Alle disse fruktene kan hjelpe deg å komme gjennom de tøffe tider når du er ute noe søtt, men ønsker ikke å blåse kosthold.

Grønnsaker

Avokado kan være høy i fett, men det er de "gode" fett, bedre kjent som enumettet fett, så gjerne snack unna. Kale er en type spinat. Det er det perfekte tillegg til hjerte-sunt måltid, fordi 1 kopp hakket, rå grønnkål kun har 34 kalorier. Kale er høy i fiber, jern og kalsium. Linser er svært undervurdert, og flere burde benytte seg av deres mage-utflating kvaliteter. Linser er høy i løselig fiber og protein, som begge stabilisere blodsukkeret. Ved å holde insulin på et normalt nivå, linser holde kroppen i å produsere overflødig fett. Bruk chiles til å spice opp maten din og få fart på stoffskiftet. Også chiles inneholder capsaicin, som får kroppen til å brenne ekstra kalorier i opptil 20 minutter etter du er ferdig med måltidet.

Kjøtt og sjømat

Tro det eller ei, kan biff faktisk hjelpe deg å kaste ekstra pounds. Ifølge Self Magazine, en undersøkelse utført av The American Journal of Clinical Nutrition viser at kvinner som inngår rødt kjøtt som en del av deres kosthold tapt mer vekt enn kvinner som spiste små mengder av storfekjøtt. Hvis du liker sjømat, gjerne til gjestebud på sardiner og villaks. Disse typer fisk har rikelig med omega-3 fettsyrer, som bygger muskler og redusere abdominal fett. Dessuten er villaks et veldig sunt valg fordi det inneholder færre miljøgifter sammenlignet med annen fisk. Kyllingbryst er alltid et godt valg, fordi det er lavt i kalorier og høy i protein-bare ikke fres det i smør eller kvel den med saus.


Previous:l 5 hydroxytryptophan bivirkninger Next:mat kilder for kalium

Relaterte artikler


 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • omega 3 informasjon
 • grunner til usunt kosthold
 • hCG diett informasjon
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • gode kilder til protein
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com