mat kilder til co q enzym 10

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-08-17
Co Q Enzym 10 er også kalt Coenzyme Q10, CoQ10 eller ubiquinone. Det er en olje-oppløselig stoff som finnes i alle dyr celle, primært i mitokondriene der den danner en del av elektrontransportkjeden nødvendig for celleåndingen. Fordi det er lagret i fettvevet til dyr, de beste kildene av Q10 er sunt animalsk fett som fiskeolje

Betydning

I tillegg til sin rolle i celleåndingen, er CoQ10 antas å ha antioksidant anti-aging effekt, det er derfor det finnes i mange aktuelle hudpleieprodukter. Det er et antihistamin, og noen ganger er foreskrevet for allergi, astma eller lungesykdom. Co Q Enzym 10 bidrar til å skape ideelle forhold for lysosomal funksjon, en viktig immunsystem respons.

Fisk

Fisk ofte nevnes som den beste kilden for CoQ10 fordi deres oljer er kilder til andre viktige næringsstoffer, som for eksempel omega- 3 fettsyrer, og er generelt betraktet som sunt. Makrell, tunfisk, laks, sardiner, sild og ørret er all god mat kilder til Co Q Enzyme 10, som inneholder 1-2 milligram per 3-unse servering. Det er ingen anbefalt daglig inntak verdi for CoQ10, men 3 til 5 mg daglig anses normalt.

Kjøtt

Rødt kjøtt, som er relativt fet, er en god kilde til CoQ10. En 3-unse servering av storfekjøtt har om lag 2,5 mg. Enda høyere konsentrasjoner, selv om, finnes i innmat som lever, nyre, hjerte og hjerne, som inneholder 2-3 milligram per unse. Siden disse fett også skape risiko for hjertesykdom, bør de inntas i moderate mengder. Chicken, som er noe slankere, har ca 1. 4mg per 3-unse servering.

Vegetar Kilder

Det er noen vegetariske kilder til Co Q Enzyme 10 også. Brokkoli og blomkål har hver ca 0,5 mg av CoQ10 per halv kopp. Soyabønner og raps olje har mer enn 1 mg per spiseskje. Peanøtter, sesamfrø og pistasienøtter har mellom 0,5 og 1. 0mg per unse. Spinat er en annen ofte sitert kilde til CoQ10.

Supplements

Terapeutiske doser av Co Q Enzyme 10 fra 100 til 300 mg per dag til så høyt som 3000 mg per dag under lege tilsyn. Åpenbart disse nivåene er umulig å nå uten kosttilskudd. Fordøyelse av CoQ10 kosttilskudd er så lav som 10 prosent, selv om det er høyere når det er tatt med fet mat. CoQ10 kosttilskudd er tilgjengelig uten resept i USA.


Previous:safe vekttap piller for tenåringer Next:hjernen ernæring kosthold

Relaterte artikler


 • serotonin og vekttap
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • omega 3 informasjon
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • lavt kolesterol diett planer
 • hjernen ernæring kosthold
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • gresskar frø olje fordeler
 • best vitaminer for menn over 50
 • å spise sunt når du reiser for business
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com