matintoleranse kosthold

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-23
Du kan ha rett hvis du mistenker at matvarer som forårsaker din allergi symptomer eller andre onder. I sin bok bo sunt med Nutrition, lister Dr. Elson Haas mer enn 50 kjente forhold som svarer til en food-følsomhet kosthold. Allergi, astma, lærevansker, psykiske lidelser, ADD /ADHD, immunsvikt og vannretensjon er bare noen få. Dr. Haas antyder at en food-følsomhet kosthold kan fortelle deg mer enn dyre laboratorietester om din allergi eller følsomhet

avskaffelse Phase

Fjern fra kosten alle matvarer som er kjent for å forårsake en reaksjon i et stort antall mennesker. Dr. Haas foreslår begynner med en kort vann eller juice raskt. Når du vender tilbake til å spise, spise bare non-sitrusfrukter, grønnsaker-unntatt mais og tomater-brun ris, kalkun, hasselnøtter, valnøtter og solsikkefrø. Dr. Haas foreslår også å spise hvit fisk som kveite, sjøtunge og sverdfisk dersom du ikke er allergisk mot fisk. Følg eliminasjonsfase dietten i minst en uke, to uker er bedre

Challenge Phase

Når du er klar til å teste en mat for å se om du har en reaksjon, har du to valg. . En. Spis et stort måltid bestående av kun den maten du tester for ett måltid. Dette kalles en "monomeal. " Se deg selv nøye over de neste 12 til 24 timer. 2. Fortsett med de grunnleggende eliminering kosthold og legge til maten som skal testes til måltidet plan for den dagen. Denne metoden kan gi mer subtile reaksjoner, så se nøye. Uansett hvilken metode du velger, må du teste bare en mat om gangen og holde en journal merke hvordan du føler etter å ha testet hver mat. Hvis du tror du har hatt en reaksjon på testet maten, fjerne det helt fra kostholdet ditt. Ikke retest som mat i minst tre til seks uker.

Test Fase

Hvis du tror du har hatt en reaksjon på mat, gjenta utfordringen tre til seks uker senere.

Rotasjon Diet

Når du har testet alle mistenkte matvarer, setter opp en rotasjon kosthold. Spise den samme maten for ofte kan føre til at du utvikler ny overfølsomhet. Dr. Haas anbefaler ikke å spise den samme maten to ganger i en fire-dagers periode. For eksempel, hvis du spiser mais på mandag, bør du ikke spise korn eller kornprodukter til fredag. Denne rotasjonen er grunnlaget for å opprettholde en sunn diett og unngå utvikling av mer allergi.

Vedlikehold

Meal planlegging, mat rotasjon og sporadiske retesting av matvarer vil gå en lang vei mot å gjøre akkurat din mat-følsomhet kosthold noe du kan leve med. Hvis du har mat allergi eller overfølsomhet, vurdere å gjøre Dr. Haas retningslinjer del av livet ditt: Spis hele matvarer så nært sin naturlige tilstand som mulig, spiser et variert kosthold, roterende mat familier, spiser kun nonallergenic mat først, og drikke rent vann regelmessig.


Previous:nothing Next:over disk vekttap piller som fungerer

Relaterte artikler


 • salba fordeler
 • hva gjør Guarana gjøre?
 • South Beach diett for å senke kolesterolet
 • safe vekttap piller for tenåringer
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • grunner til usunt kosthold
 • hvordan finne den beste dietten plan
 • mat kilder til co q enzym 10
 • seks måltid diett plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com