metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-12
Alle dietter vil fungere for en periode. Imidlertid kan ingen diett fungere for alltid. Kroppen er konstruert for å overleve, og det vil slå an til leietakere av selv de mest kreative diett planer, stanse vekttap i sitt spor. Mens lav-carb dietter er gunstig for kortsiktig vekttap, over tid vil de begynne å ta knekken på stoffskiftet

Metabolism

Stoffskiftet er i hovedsak de turtall på hele kroppen. Når "motoren" er i gang raskt, vil kroppen forbrenne kalorier på en rask og jevn hastighet. Det motsatte er også sant. Metabolisme kan bli påvirket av en rekke faktorer, deriblant daglig kalori inntak, daglig aktivitetsnivå, varigheten på treningen og treningsintensiteten, og kan være litt påvirket av visse matvarer, som for eksempel grønn te.

Metabolisme og Diet

Forstå at kroppens nr. 1 mål er overlevelse er nøkkelen til å forstå funksjonen av metabolismen på diett. Som du redusere det totale kaloriinntaket, ikke kroppen din ikke vet at du prøver å passe inn i et mindre badedrakt. Det vet bare at du er "sulten", og at forebyggende tiltak er nødvendige for å sikre at du overlever. Dermed vil langvarig slanking føre til en naturlig downregulation på stoffskiftet ut av et ønske om å bevare selv. Dette skjer i alle dietter, inkludert lav-carb seg.

Low-Carb Dieting problemer

En annen metabolsk spesifikt problem knyttet til lav-carb dietter er at av leptin. Leptin er et hormon signal som gir hjernen din på "klarsignal" til å bruke fett som drivstoff. Leptin produksjonen er nært knyttet til insulin produksjon, noe som er redusert på en lav-carb diett (som insulin produksjonen er nært knyttet til karbohydrat forbruk). Hvor insulin nivåer holdes kronisk lav, er mindre leptin produseres, gir hjernen med en svakere fettforbrenningen signal. Denne hormonelle kaskade sender hjernen din i panikk-modus, hvor den videre downregulates metabolismen.

Midlertidige løsninger

Som downregulation av metabolisme er et uønsket resultat på noen diett, bør du være på utkikk etter måter å unngå dette fett-tap fallgruve . En metode for å unngå spørsmålet om redusert leptin signalisere under low-carb dieting er å inkludere et høyere-carb dag en gang i uken eller annenhver uke, doble din normale inntaket av karbohydrater for en enkelt dag. Merk at på denne dagen carb inntaket bør komme fra rene kilder-det meste frukt og grønnsaker. Å ha en høyere carb dag er ikke en unnskyldning for å konsumere usunn mat under forutsetning av å stimulere leptin produksjon.

Hensyn

unnvike den generelle metabolske nedgangen forbundet med alle dietter er mulig. Å gjøre det, bare innlemme to høyere kaloriinnhold dager hele uken. På disse dagene, forbruker makronæringsstoffer i samme forhold, men øke det samlede kaloriinntak med 300 til 500 per dag. Dette vil overbevise kroppen om at den ikke er utsultet, slik at det å avstå fra å gi signalet til langsom metabolisme.


Previous:safe vekt-tap dietter Next:kjendis kosthold tips og hemmeligheter

Relaterte artikler


 • lavt kolesterol diett planer
 • salba fordeler
 • hva er gluten-fri mat?
 • kosten kilder av urinsyre
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • grunner til usunt kosthold
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • mat kilder for kalium
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com