omega-3 helsemessige fordeler

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-08-13
Omega-3 fettsyrer, også kjent som essensielle fettsyrer, er nødvendig for å opprettholde forsvarlig helse, men kan ikke gjøres av kroppen. Derfor, de kroppen må få dem gjennom maten vi spiser eller gjennom kosttilskudd. Omega-3 fettsyrer har vært knyttet til en rekke helsemessige fordeler, og finnes rikelig i sjømat

Hva er Omega-3 fettsyrer

Det finnes tre typer av Omega-3 fettsyrer: alpha-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og docosaheksaoensyre (DHA). Kroppen vil konvertere ALA til EPA og DHA, som det da benytter i flere deler av kroppen, inkludert ledd og hjernen. Faktisk er essensielle fettsyrer som finnes i hver eneste celle i kroppen.

Hjelp Med Betennelse

En av de mest studerte fordelene av omega-3 fettsyrer er deres evne til å redusere betennelse, ikke bare i leddene, men også i brusk og for sår. De har blitt et effektivt virkemiddel for å redusere hevelse for revmatoid og slitasjegikt lider og har blitt brukt til å redusere betennelse fra brannsår og for å fremme helbredelse.

Omega-3 og Brain

Omega-3 fettsyrer har også vist seg å øke erkjennelse og nytte Alzheimer-pasienter. De er effektive i å hjelpe behandle følelsesmessige problemer som schizofreni, bipolar lidelse og ADHD. Ifølge University of Maryland Medical Center, mennesker med disse tilstandene har en tendens til å ha lavere nivåer av Omega-3 fettsyrer og inkludering av disse i sine dietter skyldes bedring i deres forhold. Dessuten er det viktig for spedbarn å motta Omega-3 fettsyrer for hjernens utvikling og de fleste butikk-kjøpte baby formler på markedet med denne viktige supplement.

Andre fordeler

Omega-3 fettsyrer har vist seg å redusere dårlig kolesterol og øke gode kolesterolet, fører til fordeler for hjertet, samt senke blodtrykket, ifølge American Heart Association. En diett lav på trans fett, supplert med Omega-3 fettsyrer, kan fremme vekttap. Pasienter som tok omega-3 fatty acid kosttilskudd sammen med medisiner for psoriasis klarte seg bedre enn de som tok bare medisinering. De kan også hjelpe i å forebygge kviser.

Matvarer med Omega-3 fettsyrer

Den beste kilden til omega-3 fettsyrer er sjømat, som tunfisk, sardiner og makrell. Nøkkelen er å spise fet fisk. Det er anbefalt å ha minst to porsjoner fisk per uke for å holde kroppen fylt med Omega-3 fettsyrer. Andre matvarer høy i Omega-3 fettsyrer er hvitløk, olivenolje, grønnsaker, hele korn og frukt.


Previous:gode kilder til protein Next:å spise sunt når du reiser for business

Relaterte artikler


 • leveren rens diett plan
 • noni fordeler
 • hva er purin mat?
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • grunner til usunt kosthold
 • hva er gluten-fri mat?
 • kosthold for fruktbarhet
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • vekttap over 40
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com