omega 3 informasjon

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-10
Omega-3 fatty acid er en flerumettet fettsyre som kan fås fra en rekke kilder. En av de mest kjente kilder er laks, men det kan finnes i andre "fet" fisk som tunfisk, makrell, sild, sardiner, sjø ørret og kveite. Omega-3 er også funnet i alger og krill, samt noen nøtter og oljer. Det er et stoff som ikke er produsert av kroppen, som gjør det nødvendig å få det fra mat eller kosttilskudd

Du trenger:. .
Multivitaminer

Viktigheten

Omega-3 fettsyrer er essensielle for å friske hjernens funksjon og bidrar til normal vekst og utvikling hos mennesker. The American Heart Association anbefaler å spise fisk rik på omega-3 fettsyrer minst to ganger i uken. En servering størrelse anses å være 6-8 gram, eller omtrent på størrelse med en kortstokk. Omega-3 forbruket har blitt kreditert med lindrende og forebygge en rekke helseproblemer, inkludert, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, diabetes, osteoporose, leddgikt, depresjon, schizofreni og, selvfølgelig, hjertesykdom. Dens forebyggende effekter er realisert oftest når Omega-3 inntak har vært en livslang praksis.

Typer av Omega-3

Omega-3 er kategorisert i tre typer, ALA (alfalinolensyre), som er det stoffet som regulerer blodtrykk og blodpropp, og bidrar til å regulere hjerterytmen, EPA (Eicosapentaenoic acid), som arbeider for å senke kolesterol og triglyserider, og DHA (dokosaheksaensyre), som er nødvendig for hjernens utvikling hos spedbarn og essensielle for normal hjernens funksjon hos voksne

Ledige former for Omega-3

For vegetarianere. og veganere eller folk som bare ikke liker fisk, er det andre kilder som leverer essensielle omega-3 fettsyrer. Flax frø, linfrø oljer og pulver, sammen med raps, soyabønner, gresskarfrø og valnøtter inneholder ALA, og alle er gode kilder til omega-3 fettsyrer. Over-the-counter kosttilskudd som tran og Omega-3 piller kan levere de nødvendige omega-3 oljer. Vær forsiktig når du kjøper kosttilskudd fordi noen inneholder tungmetaller som kadmium, bly og kvikksølv.

Hvor mye trenger jeg?

Det er ingen Anbefales Fôr Fradrag for Omega-3 fatty acid inntak. FDA anbefaler å spise 2-3 porsjoner per uke. Omega-3 fettsyrer arbeid i systemet for å redusere betennelse og bistand i forebygging av kroniske sykdommer. Dette inkluderer spedbarn som kan lide av Omega-3 mangler. Opprettholdt på et høyt nok nivå, kan Omega-3 hindre visse risikofaktorer forbundet med hjertesykdom, dårlig sirkulasjon, kreft og leddgikt.

Advarsel

Folk som er på blodfortynnende medisiner bør konsultere sin lege før du tar fiskeolje kosttilskudd eller tilskudd av Omega-3. Legge dette tillegget kan føre til blødning eller blødning. Den blodfortynnende effekten av å ta en fiskeolje supplement kan være problematisk for noen som blåmerker lett. En økning i fastende blodsukker kan oppleves av diabetikere ta fiskeolje tilskudd. Det bør bemerkes at fisk så vel som den deriverte kosttilskudd kan potensielt inneholde miljøgifter som dioksiner, PCB (polyklorerte bifenyler) og tungmetaller. Derfor, oppfôret fisk eller oppfôret kosttilskudd er anbefalt.


Previous:forbrente kalorier datamaskinen surfing Next:salba fordeler

Relaterte artikler


 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • 2200 calorie diabetiker diett
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • hva er raffinert sukker?
 • hva er purin mat?
 • grunner til usunt kosthold
 • alkalisk detox kosthold
 • hjernen ernæring kosthold
 • mat kilder for kalium
 • den beste maten for menns helse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com