oppskrifter for irritabel tarm syndrom

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-25
Irritabel tarm syndrom (IBS) er en relativt komplisert tilstand som påvirker den riktige funksjon av den nedre delen av tarmen.

De som lider av irritabel tarm syndrom har funnet at visse matvarer eller krydder er egnet til å utløse et angrep. Som sådan, begrenser de sine dietter til visse "trygg" mat. Det faktum at du lider av IBS betyr ikke at du må holde seg til en kjedelig eller tørt kosthold

IBS Triggers

De fleste individer som lider av IBS kan kontrollere sine symptomer ved å unngå fet mat og visse kjøttprodukter. Andre trenger å være mer forsiktig med maten de velger. Noen av de vanligste matvarene som utløser symptomer på irritabel tarm syndrom er rødt kjøtt, mørke fjørfekjøtt, fjærfe hud, meieriprodukter, egg yolks, fet eller stekt mat, sjokolade, olje-baserte sprer seg og sauser, og til og med Cool Whip. Koffeinholdige drikker, alkohol, kullsyreholdige drikker, kunstig søtstoffer, kunstig fett og MSG er også kjent for sine evner til å irritere fordøyelseskanalen.

Selv om disse matvarene er vanlige utløsere av IBS, er det viktig for deg å anerkjenne at enhver som rammes har forskjellige symptomer og utløser, og at du snart begynne å lære hva mat du kan og ikke kan spise. Sjekk hver oppskrift du forberede før du begynner matlagingen å sikre at kjente utløse mat er ikke inkludert.

Banana Frokost Smoothie

Bananas har lenge vært brukt i oppskrifter for de med mage og fordøyelseskanal lidelser som de er generelt beroligende å fordøyelseskanalen. Bananer er lave i fett og høy i fiber, gjør dem til perfekte maten valget for IBS lider.

Samle en banan, 1 /4 kopp ris eller soyamelk (vanilje fungerer best), 2 ss. av carob pulver (en sjokolade-eller kakao-pulver innbytter), og en eggehvite. Legg alle ingrediensene til blender og prosessen til blandingen er glatt. Hell smoothie i et glass og nyt!

Basil Tofu Cubes

Basil tofu terninger gjøre en stor lunsj eller middag siderett, og kan også brukes som en næringsrik, fiberrik snack i løpet av dagen.

Du trenger 2 ts. av sesamolje, 1 1 /2 ss. av lav-natrium soyasaus, 1 1 /2 ss vann, 16 oz. av tofu, og 1 ss. av fersk hakket basilikum.

Forvarm ovnen 350 grader Fahrenheit. Tøm tofu og skjæres i terninger 1/2-inch. Bland sesamolje, soyasaus og vann i en bolle. Legg til tofu kuber til bollen og kaste dem til de er dekket i saus. Plasser tofu i en ildfast form, gjør at du har kun ett lag av kubene (ikke overlapper). Strø basilikum over kuber, og plasser formen i ovnen i 35 minutter. Snu kuber over to eller tre ganger som de er baking.

Soothing Tea

De ingrediensene som finnes i denne teen er perfekt for beroligende på magen og å hjelpe fordøyelsessystemet i riktig funksjon.

For en kopp te, samles 1 ss. av tørket eller frisk peppermynte, 1 /2 ts. av fennikel frø, og en kopp kokende vann.

Sett peppermynte og fennikel i en tesil eller ballen og plassere den i et krus kokende vann. La te å bratt for fem til 10 minutter. Smake det etter fem minutter og ta ut silen hvis du liker smaken. Bløtlegging te i mer enn 10 minutter kan føre til at bitter. Du kan blidgjøre te med honning eller din egen IBS-vennlig søtningsmiddel

Merk:. Pass på at det er nok plass i te ball eller sil for bladene å utvide når de er våte. Hvis te ballen er for full, kan du prøve å splitte blanding mellom to baller og plassere dem både i krus. Du kan også erstatte peppermynte med peppermynte som peppermynte er flott for magen også.

Andre oppskrifter

Det finnes dusinvis av IBS-safe oppskrifter tilgjengelig. Mange kan bli funnet på Internett på oppskriften samling steder som AllRecipes. com eller RecipeZaar. com. Vær kreativ, og ikke miste motet-din IBS diett kan være smakfull og sunn samtidig.


Previous:nothing Next:ernæring i hjortekjøtt

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt 100 kalorier av gangen
 • triks og hemmeligheter til raskt vekttap
 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • hCG diett terapi
 • Hvordan kan jeg miste 25 pounds i fire uker?
 • hvordan å gå ned i vekt ved å sette en timer
 • vekttap etter 50 år
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • vekttap over 40
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com