protein piller for sunt hår

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-30
Håret består av om lag 88 prosent keratin protein. For å holde håret sunt og sterkt, bør du holde et høyt nivå av protein i kosten ved å spise matvarer som kjøtt, egg, fisk, bønner og nøtter. Hvis du ikke får nok av disse matvarene i kosten, kan du vurdere å ta protein tilskudd for å bedre tilstanden til håret ditt. Se spesielt for kosttilskudd som inneholder whey og aminosyren L-lysin

Du trenger:.
Multi vitaminer
B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

Hair Skader og tap

Uten en godt balansert kosthold som inneholder protein, kan håret ditt splitte, sprø eller faller ut. Pacific ernæring og helsesenter president, Melanie Machado, beskriver de to statene menneskelig hårsekker: den anagene eller vekstfase, og telogen scenen, der håret å vokse og blir klar til å falle ut. Machado sier, "Konkrete belastningsfaktorer kan [presse] en mye større andel av hår i telogen fase. " Selv om noen av disse stressfaktorer, som sykdom, smitte og fysiske traumer, er utenfor vår kontroll, er andre lett utbedret. Chief blant den sistnevnte gruppen er lav-protein inntak.

Ideal Protein Kilder

For optimal generelle helse, er det best å få protein, i tillegg til vitaminer og mineraler, fra hele mat kilder. Dr. James Joseph av Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center sier, "Mange mennesker som tar disse forskjellige typer piller tenker:" Vel, hvis jeg gjør det så kan jeg spise en elendig kosthold. " Men å spise hele mat får deg inn i tankegangen og livsstilen av å spise sunt. " Kjøtt, egg, fisk, nøtter, bønner, frø og melkeprodukter er de rikeste hel mat kilder til protein.

Grunner til Supplement

Det er tider når det er vanskelig å ta inn nok protein gjennom mat alene. Vegetarianere, veganere og folk på vekttap dietter har færre høy-protein alternativer enn folk på ubegrenset dietter. Og mange av dietter lider når timeplaner bli opptatt. Hvis du ikke har tid til å forberede sunt, proteinrikt måltid, og deretter supplere din diett med protein piller eller pulver kan være en god løsning.

Velge et supplement

For å vurdere en protein kvalitet, kan du se på sitt biologiske verdi, eller BV, som beskriver hvor mye av proteinet som forbrukes er faktisk tas i bruk av kroppen din. Hele egg, med en BV på 100, scorer høyest av alle matvarer. Whey protein konsentrat skårer også rundt 100, noe som gjør whey-basert kosttilskudd et godt valg for de berørte om inntak av protein og sunt hår. Aminosyren L-lysin er spesielt viktig for forebygging av hårtap. Sammenlign etiketter på whey protein tilskudd for å finne den mengden protein, i gram, og mengden av l-lysin i milligram

Andre tips

Andre endringer du kan gjøre for å forbedre håret helse omfatter følgende:. Øke jerninntak (hvis du har en mangel), får mer søvn; redusere eksponering for giftstoffer som sigarettrøyk, ta B-vitaminer, samt legge inn en høy-protein conditioner til hårpleie diett.


Previous:nothing Next:sitronsyre fakta

Relaterte artikler


 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • ernæring informasjon om karbohydrater
 • omega-3 helsemessige fordeler
 • 2200 calorie diabetiker diett
 • maca root fordeler
 • eggeplommen ernæring
 • vekttap med ephedra
 • South Beach diett for å senke kolesterolet
 • hva er raffinert sukker?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com