serotonin og vekttap

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-08-10
Tenk på serotonin som tilfredshet kjemiske i hjernen din. Serotonin nivåer er svært viktige i å hjelpe du føler deg fornøyd med spising plan, slik at du kan oppnå vekttap. Når hjernen din produserer nok serotonin, slår appetitten før du overspise. Du føler deg bra, og du mister vekt lettere. Det er ikke at serotonin i seg selv gjør at du mister vekt, følelsen fornøyd og ha humøret forhøyet hjelper deg til å spise mindre. Hvis du noensinne har overeaten for å føle deg bedre, kan du ha vært å reagere mot lavt serotonin nivå.

Du trenger:
multivitaminer

Eating å Elevate Serotonin Levels

Når serotonin-nivået er lavt, vil kroppen din begjærer karbohydrater, og mer slik som dagen går. på. Problemet er at mange av oss tilfredsstille som craving med feil type karbohydrater og sabotasje våre vekttap. Judith J. Wortman, Ph. D. , forfatter av "Serotonin Power Diet," anbefaler "å spise protein, lite fett meieriprodukter og grønnsaker i første del av dagen. " Hun anbefaler å ha lite fett eller fett-fri karbohydrater senere på dagen og til middag. På denne måten, er karbohydrater craving fornøyd og du får de næringsstoffene du trenger

High Carb "Cheat" måltider

Lyle McDonald's bok "A Guide to Fleksibel Dieting:. Hvordan det å være mindre streng med din diett kan gjøre det Work Better, "anbefaler å ha en høy karbohydrat" jukse "måltid en gang eller to ganger i uken som en løsning på lavt serotonin-nivå problem. Dette betyr ikke at du kan ha en hel bedrager dag og likevel gå ned i vekt, men en og annen sunt måltid med et høyt karbohydrat-innhold kan bidra til serotonin nivåer og ikke arrestere vekttap.

naturlige kilder av Serotonin

Noen matvarer er rike på tryptofan, som blir til en naturlig kilde til serotonin. Prøv å innlemme disse i din diett plan: laks, tunfisk, kalkun, ost og bananer. Andre naturlige kilder til serotonin inkluderer gresskarfrø, solsikkefrø og valnøtter. Vitamin B6 og magnesium også kan heve serotonin-nivået, ifølge Dr. Allan Lieberman i en artikkel på Cure-din-depression. com.

Redusere Serotonin Levels

drikke alkohol, røyke sigaretter eller engang å bruke en nikotin erstatning , kan ta i for mye koffein eller aspartam kunstige søtstoffer få ned serotonin. For lite protein, for lite sol og for lite mosjon kan gjøre det samme. Diabetes, fibromyalgi og hypoglykemi kan påvirke serotonin negativt også.

Hvorfor Lave serotonin er knyttet til fedme

Du kan føle deg nesten tvunget til å spise for mye hvis serotoninnivået er lavt. Når du har et karbohydrat eller sentralstimulerende "fikse", du kan føle deg bedre med en gang, men bare midlertidig. Når effekten av sukker, koffein eller nikotin slites av, serotonin styrter, går den behagelige effekten unna, og cravings kommer tilbake, ledsaget av angst, tåkete tenkning og irritabilitet. I siste instans kan dette opp og ned sykle forårsake en kronisk serotonin feil og, selvfølgelig, vektøkning. På en måte, er koblingen mellom redusert hjernen serotonin nivåer og fedme gode nyheter. Det betyr at det ikke er en karakterbrist, og det er ikke håpløst. Hvis du legger til trening, proteiner og sunne karbohydrater og eliminere stoffer som lavere serotonin nivåene, er vekttap oppnåelig.


Previous:noni fordeler Next:nothing

Relaterte artikler


 • mat for å miste vekt
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • å spise sunt når du reiser for business
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • best vitaminer for menn over 50
 • leveren rens diett plan
 • mat kilder for kalium
 • gresskar frø olje fordeler
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com