sitronsyre fakta

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-30
Sitronsyre er best kjent for sin sur og noen ganger sur smak. Det er en naturlig forekommende syre, samt et syntetisk stoff lagt til mange mat og drikke. Det er også en viktig del av kroppens metabolske evne til å forvandle mat til energi

Natural Sitronsyre

Sitronsyre finnes naturlig i mange frukt og litt grønnsaker. Høye nivåer av sitrus finnes i sitroner, grapefrukt, lime, appelsiner og ananas. Lavere nivåer er funnet i jordbær, Lagt tyttebær, tomater, salat og cayenne pepper.

Sitronsyre

Sitronsyre kan syntetisk produseres fra sukker. Det er lagt inn en overflod av mat og drikke, og brukes for sin syrlig og sur smak. Det fungerer også som et konserveringsmiddel og legges rett og slett for sine konserverende kvalitet. Sitronsyre er lagt til brus, yoghurt, iskrem, ost, syltetøy, tomat-baserte produkter (som spaghetti saus) og hermetisk frukt.

Vitamin C

Sitronsyre er ikke det samme som vitamin C . Vitamin C er en askorbinsyre med den kjemiske sammensetningen av C6H8O6. Selv om nesten identiske, det er en liten forskjell, sitronsyre kjemiske makeup er C6H8O7. Men de er begge finnes i mange matvarer naturlig, slik som sitroner og appelsiner. De er vanligvis ikke finner sammen når sitronsyre er en ekstra ingrediens.

intoleranse

Selv om sjeldne, noen mennesker er intolerante av sitronsyre. Når konsumert i store mengder, har kroppen en vanskelig tid å fordøye og metabolizing det. Personer med sitronsyre intoleranse bør holde deg unna sitronsyre frukt samt brus og andre matvarer med høye nivåer av sitronsyre.

Fordeler

Sitronsyre har mange fordeler for menneskekroppen. Det er en vesentlig komponent i fordøyelsessystemet. Det hjelper absorbere og bryte ned fett og regulerer kroppens pH nivå. Sitronsyre hindrer tarmen disfunciton, inkludert diaré. Det kan også forebygge urinveisinfeksjoner. For personer som lider av nyrestein, hemmer sitronsyre steinene fra forming, samt bidrar til å bryte opp små steiner som allerede finnes i kroppen.


Previous:nothing Next:hva slags mat inneholder Policosanol?

Relaterte artikler


 • bivirkninger av creakic
 • hvordan de skal overleve halloween med diabetiske barn
 • omega-3 helsemessige fordeler
 • hvordan å bruke hCG ved injeksjon for å gå ned i vekt
 • hvor å miste vekt 100 kalorier av gangen
 • hvordan å destillere vann
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • mat kilder for kalium
 • salba fordeler
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com