urter for å øke metabolismen

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-31
Metabolisme er en kroppslig prosess som omdanner maten vi spiser til energi som bidrar til kroppens celler. Jo raskere en persons metabolisme, er det raskere kalorier brent, noe som gjør det lettere å opprettholde en sunn vekt. Hastigheten på en persons metabolisme er basert på flere faktorer, blant annet hvilke matvarer personen spiser, personens muskelmasse og hvor mye fysisk aktivitet den personen engasjerer i. Hvis du ønsker en ekstra boost i stoffskiftet ditt, er det noen urter som kan hjelpe hoppe starte den.

Du trenger:
multi vitaminer
. B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

thermogenic Urter

Det er mange urter som stimulerer stoffskiftet rett etter inntak. Thermogenic urter som hjelper fart på stoffskiftet er sort pepper, kajennepepper, spisskummen, gurkemeie, karri, nesle, ingefær og kanel. Disse thermogenic urter tvinge fordøyelsessystemet til å jobbe hardere, og dermed påskynde metabolismen. Tare eller tang, stimulerer naturlig skjoldbruskkjertelen, som regulerer stoffskiftet, og ginseng er også antatt å gi et løft til både energi og metabolsk funksjon.

Mange thermogenic urter har flere fordeler også. Ingefær, for eksempel, er kjent for å berolige magen, lindre kvalme og oppkast. Kanel forbedrer sirkulasjonen i kroppen og også holder blodsukkeret under kontroll. Andre fordeler med thermogenic urter omfatter bedre fettforbrenning, appetitt undertrykkelse og en økning i energi.

Bruke thermogenic Urter

thermogenic urter er generelt krydret eller "hot" og er veldig sterk i smaken. Hvis du har problemer med å spise krydret mat, kan du finne det vanskelig å innarbeide thermogenic urter i kostholdet ditt. Prøv å bruke disse urtene i små mengder gjennom hele dagen i stedet for å legge store mengder til oppskrifter. Legg sort pepper til morgenen egg, dryss kanel i kaffen, tilsett ingefær til te eller varm frokostblanding og bruk spicier thermogenic urter, for eksempel kajennepepper og karri, i svært begrensede mengder.

Andre Foods

Det samme egenskaper som gjør thermogenic urter nyttig i å øke stoffskiftet er tilgjengelig i andre matvarer også. Cayenne pulver, for eksempel, inneholder capsaicin. Capsaicin kan også bli funnet i fersk paprika. Få de samme fordelene ved å legge paprika til salater eller supper. Sauser som varmt saus og salsa er også laget av paprika. Konsumere disse mat vil gi deg den samme løft til stoffskiftet som spiser Cayenne.

Ingefær og kanel er mye brukt i godteri og te, og det er til og med sjokolade blir produsert som inneholder sort pepper og kajennepepper. Mens legge godteri til kosthold er ikke anbefalt dersom du prøver å gå ned i vekt, erstatte godteri som du allerede spiser med metabolismen-boosting versjoner kan være gunstig.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige verdier av grønne mung bønner

Relaterte artikler


 • sukkerfri fast food desserter
 • alkalisk detox kosthold
 • organiske vekttap
 • gode kilder til protein
 • lav kalium effekter
 • typer kildevann
 • hvordan å lage en lav-fett sjokolade dessert
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • hva er gode østrogen mat?
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com