utarbeidelse av yoghurt

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-23
Mange populære merkene av yoghurt inneholder tilsetningsstoffer som fargelegger, gelatin, og mais sirup. Hvis du spiser yoghurt for smaken, kan dette bli bra. Men hvis du er interessert i yoghurt's helsemessige fordeler, kan du vurdere å lage din egen. Det er overraskende enkelt

Hva er egentlig Yoghurt?

Yoghurt er dyrket melk når du lager yoghurt, er du legge til en forrett bestående av ulike bakterier, oftest en kombinasjon av Lactobacillus bulgaricus , Lactobacillus acidophilus og streptokokker thermophilus. Vedlikeholdt ved riktig temperatur, disse bakteriene gjære melk ved fôring på melkesukker, laktose eller. Dette skaper melkesyre, noe som gir yoghurt sin karakteristiske tang.

Making Your Own Yoghurt

Making yoghurt innebærer trygt oppvarming melk, legge til en forrett, og opprettholde melken ved redusert temperatur slik at bakteriene til å arbeide.

Du trenger en stor, tung bunn potten, et termometer, melk, med lokk glass beholdere, et middel til å opprettholde melken på omtrent 122 grader, og en forrett. Starteren kan være vanlig yoghurt at du har kjøpt eller laget selv, eller et frysetørket starteren. Hvis du bruker en maskin, vil du ha bedre resultater med en pakke av start laget spesielt for din maskin eller med vanlig yoghurt.

Steriliser utstyret ditt, enten ved å kjøre den i oppvaskmaskinen eller vaske det i veldig varmt vann og tørke den med et rent håndkle.

Neste varme mengden melk din oppskrift krever til 185 grader. Du bør varme melken på middels høy og rør det ofte for å holde den fra glohet. Du kan også bruke en dobbel-kjele. Når melken har kommet til en byll, la det koke og klatre sidene av potten for omtrent to minutter mens du fortsetter omrøring. Dette vil styrke yoghurt konsistens. Fjern deretter melken fra varmen og avkjøl den til mellom 113 og 120 grader, enten ved å la den hvile på benken eller ved å plassere pannen på et kjølig vannbad.

Hvis melken ikke er tilstrekkelig avkjølt, vil varmen drepe starteren, så sørg for at du sjekker temperaturen. Deretter visp i forrett, cover potten, og opprettholde melken på 122 grader. Hvis du har en yoghurt maskin, fyll den enkelte glassene med melk-starteren blandingen, legg den i maskinen, og slå den på. Avhengig av hvordan du liker yoghurt, bør det være ferdig i alt fra tre til sju timer.

Tips

Du kan holde yoghurt på 122 grader ved å sette den inn i en ovn med en pilot lys, eller prøve en oppvarming brett, crock pot, eller oppvarming pad.

Yoghurt vil holde uåpnet fra en til to måneder. Hvis du liker en tykkere konsistens, kan du legge litt pulverisert melk med starteren. Du kan også smaken av yoghurt med frukt, honning, lønnesirup, eller noe annet som høres bra ut for deg. Legg dette i bunnen av den enkelte containere eller rør det inn i yoghurten før du spiser den.


Previous:nothing Next:hvordan er metformin brukt til vekttap?

Relaterte artikler


 • gresskar frø olje fordeler
 • vekttap med ephedra
 • 2200 calorie diabetiker diett
 • safe vekt-tap dietter
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • mat kilder for kalium
 • salba fordeler
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • den beste maten for menns helse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com