vitaminer til å kjøpe for sunn hud

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-13
Hvis huden virker matt og livløst, kanskje det ikke har fått sine vitaminer. Solens ultrafiolette stråler, luftforurensning og tøffe værforhold kan alle skade huden din. Du kan hjelpe den ut med vitaminer du putter i kroppen din så vel som på ansiktet ditt

Vitamin A

Vitamin A reparasjoner og vedlikeholder hud celler og er en kraftig antioksidant, så det rids kroppen av frie radikaler og giftstoffer som kan alderen huden. Vitamin A-mangel kan føre til tørr, flassende hud, så vær sikker på at du spiser rikelig med frukt og grønnsaker, spesielt tomater og gulrøtter. Den anbefalte dosering av supplerende vitamin A for behandling av akne er 10. 000 IE per dag.

Applied topically, vitamin A har vist seg å redusere linjer og rynker og kontroll akne. Det kan også hjelpe psoriasis. Franske forskere fant at retinol (vitamin A) og vitamin C reversert aldring i huden. Retin-A er den resept form av retinol. Mindre potent retinol kan finnes i over-the-counter kremer og lotion.

Vitamin B Complex

En av de viktigste vitaminer for huden din er biotin, et av B-vitaminer. Det er grunnlaget for vår hud, hår og negler celler. En mangel kan vise seg som eksem eller tynt hår. Biotin finnes i egg, ris, havregryn og bananer. Vitamin B kompleks motvirker stress og øker din immunsystem.

Applied topically, B-vitaminer hydrat celler og tone huden. Niacin plumps hudceller og beroliger tørr, det kan også jevne ut huden misfarging. En studie presentert for American Academy of Dermatology viste dramatiske antiaging resultater fra aktuell bruk av vitamin B.

Vitamin C

Vitamin C er en kraftig antioksidant som reduserer skader fra frie radikaler (som fremmer rynker og hudkreft) og motvirker forurensing og ultrafiolett stråling. Den støtter også kollagen produksjon og er avgjørende for huden healing. Mat rik på vitamin C er sitrusfrukter, paprika og grønne greener. Det er trygt å ta opptil 1000 mg av supplerende vitamin C per dag, ifølge American Academy of Dermatology.

Applied topically, kan det lindre solbrenthet og redusere fine linjer. Det er spesielt effektivt mot solskader i kombinasjon med vitamin E, ifølge flere undersøkelser. Finn en formel som inneholder L-askorbinsyre, som er den eneste form vitamin C som kan bli absorbert av huden.

Vitamin E

Vitamin E er også en viktig antioksidant, med hud-beskyttende egenskaper. Du kan få det i vegetabilske oljer, frø, nøtter, oliven, spinat og asparges. Men fordi det kan være vanskelig å få nok av mat, kan det være lurt å ta kosttilskudd. Det er trygt å ta opp til 400 hormonspiral en dag. Større doser kan være skadelig.

Applied topically, vitamin E fukter og lindrer, i tillegg til sine fordeler når kombinert med vitamin C.


Previous:hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett? Next:lett trening har tenkt å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • kardial diett mat
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • salba fordeler
 • define omega 6
 • mat kilder til co q enzym 10
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • mat kilder for kalium
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • detox strategi kosthold
 • metabolismen som øker kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com