Middelhavet salt vs vanlig bordsalt

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-14
Forskjellene mellom Middelhavet havsalt og bordsalt er først og fremst i mineraler finnes i hver. Ifølge Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky, den kjemiske sammensetningen av de to typer salt er egentlig det samme: De er begge, på sitt mest grunnleggende nivå, natriumklorid. Men mineralene, tilsetningsstoffer og smaker på de to typene av salt avvike

Processing

Mediterranean havsalt er hentet fra vannet i Middelhavet. Vannet samles i gryter og lov til å fordampe i solen. Under tørkeprosessen, funnet noen fremmedlegemer, og organismer i vannet er filtrert fra salte væsken for å sikre at den er ren. Når fuktigheten er borte, forblir salt fra vannet. Saltet er generelt knust og solgt som den er, uten videre bearbeiding. Tabell salt stammer fra underjordiske salt gruver. Når den er fjernet fra gruvene, er det grunnen og raffinert. Raffinering prosessen fjerner mange av de naturlig forekommende mineraler i bordsalt, redusere den til bare natriumklorid.

Natural Minerals

Mediterranean havsalt inneholder naturlig et bredt utvalg av mineraler. Spor mengder fluor, kalium, jod og magnesium kan alle bli funnet i Middelhavet salt. Fordi havsalt inneholder disse ekstra mineraler, er dens natriumklorid innholdet naturlig lavere per porsjon enn vanlig bordsalt. Regelmessig bordsalt inneholder ingen naturlig forekommende mineraler, fordi noen mineraler som var til stede blir fjernet under raffineringsprosessen.

Additives

Mediterranean havsalt nesten aldri inneholder noen lagt mineraler eller kjemikalier. Regelmessig bordsalt, derimot, inneholder ofte en del tilsetningsstoffer for å holde den fra clumping og å forlenge holdbarheten. I tillegg, hvis en beholder med bordsalt sier det er iodized, det betyr at jod har blitt lagt til. Dette er en vanlig praksis for bordsalt produsenter. Hvis en beholder av bordsalt ikke er iodized, da den inneholder natriumklorid bare.

Flavor

I følge Cook's Illustrated, mange kokker debatt fortjeneste av havsalt versus vanlig bordsalt. Havet salt's smaken er påvirket av mineraler i vannet. Det er generelt mildere enn vanlig bordsalt fordi den inneholder mindre natriumklorid pr porsjon. Mange kokker hevder at tilsetningsstoffene i bordsalt kan negativt påvirke smaken av sine retter. Men, Cook's Illustrated fant at jo mer salter fortynnes, jo mindre merkbare forskjellene.

Helse Fordeler

Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky sier at kroppen trenger ca 200 milligram natriumklorid per dag å holde seg friske , men ikke mer. De fleste mennesker spiser altfor mye natrium hver dag, hovedsakelig i bearbeidet og tilberedt mat. Zeratsky sier at verken havsalt eller bordsalt har en spesielle ernæringsmessige kant fordi selv i havsalt, er mineraler som finnes i så små mengder at de ikke legge mye til daglig kosthold. Men å spise for mye av enten kan være dårlig for helsen.


Previous:nothing Next:vekttap og hjertesvikt

Relaterte artikler


 • sukkerfri fast food desserter
 • Intralipid bivirkninger
 • kosthold teknikker
 • larabar informasjon om ernæring
 • sitronsyre fakta
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
 • vegansk rens
 • essensielle fettsyrer og alternative medisiner
 • 2200 calorie diabetiker diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com