betydningen av glukose

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-22
Finnes i både planter og dyr, er glukose den mest tallrike karbohydrater, og mer spesifikt, monosakkarid (enkel sukker). Glukose er også en del av mange disakkarider og polysakkarider. Sukrose er en kombinasjon av glukose og fruktose, er laktose en kombinasjon av glukose og galaktose, og maltose dannes av to glukose molekyler. Stivelse, fiber, og glykogen (polysakkarider) er alle laget med glukose også. Ifølge NutritionData. com, ekstreme stiger og faller i blodsukker nivåer kan føre til energi høyder og fall.

Funksjon

Glukose er en grunnleggende energikilde for mange av kroppens operasjoner. Den brukes for de fleste kroppslige prosesser, herunder celleåndingen, mat fordøyelsen, og produksjonen av ATP. Blodsukker er viktig fordi det er lett brukes av kroppen, uten å bli brutt ned eller hentes fra et annet område av kroppen. Den normale blodsukker nivå for voksne er 70-140 mg. Når nivåene er under 70 mg, kan du føle deg ør og hvis nivået synker under 20 mg, kan du besvime.

Kilder

Som de mest tallrike monosakkarid, er glukose finnes i mange kilder, både planter og dyr. Frukt og grønnsaker har høye nivåer av glukose, som gjør mange korn. Karbohydrater har mest glukose. Ifølge NutritionData. com, er matvarer med det høyeste nivået av glukose tørkede aprikoser, hermetisk ananas, tranebær juice, datoer, ketchup, honning, granateple juice og druesaft. Pickles, søte løk, kål, vill ris, korn måltid, og eggnudler har også høye nivåer av glukose.

Hypoglykemi

Ifølge American Diabetes Association, er hypoglykemi tilstanden av unormalt lavt blodsukker nivåer. Symptomer inkluderer sult, tenseness, svetting, kalde hender /føtter, hodepine, magekramper, blek hud og tretthet. Hypoglykemi kan være forårsaket av faste, bukspyttkjertelen svulster, og leversykdom, i tillegg til andre sykdommer. Hos noen pasienter hypoglykemisk, produserer kroppen et høyt nivå av insulin som stadig opp med å ta glukose fra blodet. Behandling for det er ketogen diett, som er lavt på karbohydrater og høyt på proteiner og fett.

Hyperglykemi

Ifølge American Diabetes Association, er hyperglykemi tilstanden på unormalt høye nivåer av blodsukker. Dette kan skje når kroppen ikke har nok insulin for tilstrekkelig glukose opptak. Symptomer på hyperglykemi er høye nivåer av sukker i urinen, og behov for hyppig vannlating. Dette kan føre til at du bli tørstere. Dersom hyperglykemi oppstår ofte og er ikke tatt vare på, kan det føre til en diabetiker koma. Behandling for hyperglykemi er trening og redusere matinntaket.

Hensyn

Personer som er laktoseintolerante ikke har nok av enzymet laktase til å bryte ned laktose, eller ikke har noen i det hele tatt. Fordi disakkarider må brytes ned for stoffskifte, kan laktose ikke fordøyd i disse individene.

Hvis du opplever drastiske endringer i blodsukkernivået, kan du bruke glykemisk indeks for å finne mat som ikke påvirker blodsukkernivået så mye.


Previous:nothing Next:alkohol og rå mat diett

Relaterte artikler


 • ingen alkohol påvirker kolesterolet?
 • kosthold for hardgainers
 • guarana seed extract bruker
 • hvordan å miste sta baby i vekt
 • betydningen av glukose
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
 • muskel melk vs nitrotech
 • enkel fettfattig frokost for energi
 • å spise sunt når du skal ut å spise
 • Sommeren vekttap planer for tenåringer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com