betydningen av mineraler i mat

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-21
Grønnsaker, frukt, korn, og bønner er bare noen få matvarer som inneholder viktige vitaminer og mineraler er nødvendig for vekst og utvikling av vev. Mineraler er viktige næringsstoffer fordi de hjelper kroppen å opprettholde en riktig pH balanse. Mineraler forekommer naturlig i jorden. De er funnet i bergarter, smuss, mineralsalter, og andre typer jordsmonn. Mineraler er absorbert inn i maten gjennom jordsmonnet ved hjelp av solen. Som planter vokser, absorberer de næring fra sola og jorda. Mineraler er like viktig som vitaminer. Mineraler som finnes i mat bidrar til å holde bein sterke samt forbedre nerve funksjon

Fordeler

Taking. et mineral tilskudd er en måte å gi kroppen din ekstra mineraler, men det er enda viktigere å få mineraler fra mat. Menneskekroppen er bedre i stand til å absorbere mineraler fra mat. Den vanligste mineraler som finnes i grønnsaker og frukt er kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor og. Disse mineralene er funnet i høye konsentrasjoner, fordi de er nødvendig av kroppen mer enn andre sporstoffer som kobber, jod, mangan, og boron.

Økologisk mat

Økologisk mat inneholder høyere konsentrasjoner av vitaminer og mineraler fordi det er dyrket uten bruk av skadelige plantevernmidler og sprøytemidler. Økologisk mat dyrket lokalt er enda høyere næringsverdi fordi den ikke har reist veldig langt for å komme til deg. Når maten reiser fra et annet land eller på tvers av delstatene verdifulle ernæring er tapt under transport. Om mulig spiser økologisk lokale frukter og grønnsaker.

Bone helse

Mineraler funnet i mat bidra til sunne sterke bein og tenner. En av de viktigste mineralene for bein helse er kalsium. Kalsium er også bedre absorbert av kroppen når den er kombinert med andre mineraler som magnesium. Kalsium har også andre viktige roller i kroppen. Dette mineralet stimulerer enzymer for å fremme sunn fordøyelse i tillegg til å forebygge muskel kramper.

Heart helse

Calcium også bidrar til hjerte helse. For eksempel, hjelper kalsium til å regulere hjerterytmen i tillegg til å forebygge blodpropp. Hjertemuskelen trives på kalsium for å opprettholde helse. Mat rik på kalsium er mørk leafy grønne grønnsaker, rå kumelk, rå geitemelk, ost, yoghurt, og gulrøtter. Hvis du er allergisk mot melk et godt kalsium rik alternativ er rå gulrot juice.

Mineral Rich Super Foods

Spirulina er en super mat som er rik på mineraler, vitaminer, proteiner, aminosyrer og andre næringsstoffer. Spirulina kan kjøpes i pille-eller pulverform på nettet eller på din lokale helsekost butikk. Dette super mat er en blå grønn sjø alger i havet, men nå er det dyrket og høstet over hele verden. Chlorella er en annen sjø alger som også er rikt på mineraler og andre vitaminer. Chlorella har også ekstra rensing egenskaper.


Previous:nothing Next:te blad fordeler

Relaterte artikler


 • alkalisk detox kosthold
 • vekttap og grønn te
 • kosthold for fedme
 • FDA ernæring guide
 • ernæring og multippel sklerose
 • organiske vekttap
 • avokadoolje helsefordeler
 • effekter av lystgass
 • vekttap og hjertesvikt
 • hvilke matvarer forårsake kviser?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com