brus og hjertesykdom

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-13
Liker du en boks med brus hver dag

Se opp -? Mens du drikker en søt, sprudlende cola, kan du også øke din sjanse for å pådra seg hjertesykdom og fatale komplikasjoner som hjerte angrep. Selv diett brus, spioneringen som tilsynelatende friske, er en mulig gjerningsmann for å øke sjansene dine for disse usunne utviklingen, sier forskere og leger som studerer ernæring og hjertesykdommer

Metabolsk syndrom

I følge Dr. Ramachandran Vasan, en professor i medisin ved Boston University, folk som drikker brus jevnlig er mer sannsynlig å utvikle en tilstand som kalles "metabolsk syndrom". Metabolsk syndrom er ofte funnet i personer med høyt blodtrykk, redusert HDL kolesterol (også kjent som "gode kolesterol") og forhøyet blodsukker. Metabolsk syndrom er en kjent forløper til diabetes og hjertesykdommer.

Disse funnene ble nylig publisert av Dr. Vasan og andre i juli 2007 utgaven av det medisinske tidsskriftet Circulation, og nedtegnet brus forbruk på over 3500 personer 1987-1998. Studier legene fant at personer som drakk mer enn en boks med brus per dag var 48 prosent større sannsynlighet for å ha eller utvikle metabolsk syndrom.

Vasan sa at det "ikke synes å gjøre en forskjell om brus var vanlig eller diett "

livsstilsvalg

Andre leger finner en link mellom kosthold brus og hjertesykdom -. men ikke den som Vasan gjorde. For eksempel, forklarte kosthold guru Dr. Dean Ornish til ABC News at "folk som drikker brus trolig er mer sannsynlig å lede unhealthful livsstil på andre måter. " Dr. Darwin Deen, professor i klinisk epidemiologi ved Albert Einstein College of Medicine, enig med Ornish, sier at folk som drikker mye brus er ofte fast i mønstre som forårsaker skade på sitt hjerte, eller vil også føre til hjertesykdom gjennom andre stier.

Dieters og sunn eaters ofte eschew brus og brus helt, mens brus er en del av fast-food kulturen at mange skylden for økende fedme.

Statistikk

Vasan og andre forskere ikke var i stand til å finne en bestemt årsak for koblingen mellom brus og hjertesykdom, men de fant at folk som drakk diett brus mer enn en gang om dagen hadde 36 prosent større sannsynlighet for å har en større midje enn de som ikke gjorde det. Diet-brus drinkers er også 67percent mer utsatt for å utvikle diabetes og andre komplikasjoner, noen som kan bidra til hjertesykdommer

Fedme

University of Texas forskere funnet at inntak av kunstige søtstoffer-som de i brus- -rotet opp en persons evne til å behandle ekte sukker, som fører til et sug etter mer og mer søtsaker. Studier legen Sharon Fowler fant at en person drakk mer diett brus, var det en større risiko for å bli overvektig-og fedme, selvfølgelig, er en av de viktigste risikofaktorer for hjertesykdom. Jo mer overvektig en person blir, desto mer kolesterol stede i blodet. Det er at kolesterol som fører til hjerteinfarkt.

Reduksjon av risiko

Den beste måten å redusere risikoen for å utvikle brus-indusert hjertesykdom eller metabolsk syndrom er å bare slutte å drikke brus, og erstatte det med ikke søt drikke som vann, ekte frukt juice og melk.

Folk bekymret for koblingen mellom brus og hjertesykdommer bør også se på andre usunne vaner de har i livet sitt, bekjempe fedme og økende hjertesykdommer ved å forbedre kostholdet og trene mer. Og du trenger ikke å gi opp brus helt-i stedet for å drikke det som en dagligdags drikke, prøve å lagre det for en gang-eller to ganger i uken godbit.


Previous:nothing Next:grønne smoothies for vekttap

Relaterte artikler


 • mat kilder for kalium
 • South Beach diett for å senke kolesterolet
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • protein piller for sunt hår
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
 • Slik spiser svært sunt på budsjett
 • enkel fettfattig frokost for energi
 • vitamin e for akne utsatt hud
 • kosthold for fedme
 • urter for å øke metabolismen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com