ernæring for paranøtter

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-07
Paranøtter, som er urfolk i Amazonas regnskogen, tilbyr mange helsefordeler. Paranøtter inneholder en kraftig mengde selen, en antioksidant som hjelper kampen mot celle-ødeleggende frie radikaler som forårsaker kreft. De også bidra til øke immunitet og inneholder omega-6 fettsyrer som kan gjøre underverker for huden glød

Mutter Helse

Det finnes to typer fett: mettet og umettet. Umettet fett er faktisk bra for deg, og alle nøtter inneholder omtrent 90 prosent umettet fett. De inneholder både enumettet og flerumettet fett, både redusere kolesterolnivået som reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Selv om nøtter inneholder mye fett, kan den ernæringsmessige fordelen av en nøtt, for eksempel et Brasil mutter, faktisk hjelp i vekttap hvis spises som en del av et sunt kosthold. Nøtter av alle typer er høy i protein, fiber, vitaminer og antioksidanter, og da spises rå, inneholder ingen sukker eller karbohydrater.

Næringsinnhold Makeup

I 28 g (1 oz. ) av rå paranøtter, hviler det totale kaloriinnholdet på 190, og 170 av disse er fett. Åtti prosent av fettinnhold er enumettede og flerumettede, og det er null gram transfett. Resten av mutteren består av 4 g protein, 2 g fiber, 1 g sukker, 190 mg kalium, 3 g karbohydrater og ulike nivåer av vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, kobber, sink, selen, magnesium, fosfor, folat, vitamin B6 og pantotensyre. Rå paranøtter inneholder ingen kolesterol eller natrium.

Immunitet

paranøtter inneholder en av de høyeste nivåene av selen, et mineral som forenkler handlingen av glutation, som er et enzym som kjemper mot frie radikaler. Derfor er selen en immunitet booster, og det har vist seg nyttig i kampen mot kreft, spesielt brystkreft. Spise bare to paranøtter om dagen kan gi den menneskelige kropp med et stabilt nivå av selen. Bortsett fra å hjelpe i forebygging av kreft, har selen vist seg effektiv mot utbruddet av inflammatoriske sykdommer, hjerte-og karsykdommer, nevrologiske sykdommer og infeksjoner.

Omega-6 fettsyrer

Nuts, deriblant Brasil nøtter, er svært høy i omega-6 fettsyrer, noe som reduserer risikoen for hjerte-og karsykdommer. The American Heart Association anbefaler at mellom 5 og 10 prosent av daglig kaloriinntak være fra omega-6 fettsyrer. Bortsett fra å redusere risikoen for hjertesykdom, omega-6 fettsyrer lette betennelser, lette fordøyelsen og forbedre hudens helse og utseende.

Forslag

På grunn av de høye selen og høy kalori teller, de fleste bare trenger en noen paranøtter per dag. Rå Brasil nøtter er sunt snacks for på farten, kan bli kastet over salater, knust inn i en smør eller lim, lagt til en stek eller ris, eller-få av helse-banen-sitte pent på toppen av en iskrem sundae .


Previous:nothing Next:sunn kropp fett prosentpoeng for menn og kvinner

Relaterte artikler


 • hvordan er metformin brukt til vekttap?
 • mat for å miste vekt
 • lav GI indeks diett retningslinjer
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • isvann for vekttap
 • Hvordan kan jeg miste 25 pounds i fire uker?
 • leveren rens diett plan
 • sitronsyre fakta
 • bentonitt parasitt rens
 • ernæring av zucchini
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com