fordelene av vitamin C for huden

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-02
Vitamin C er askorbinsyre, som vanligvis finnes i sitrusfrukter som appelsiner, mandariner, sitroner og friske grønnsaker. Ansett som et viktig næringsstoff for kroppen vår, kan det kun bli funnet i matvarer. Det hjelpemidler immunforsvaret ved å hjelpe våre organer motstå infeksjon. I tillegg er vitamin C et vesentlig element for kroppens enzym produksjon som har fordeler for mange systemer i menneskekroppen

Historie

I verdens historie, er vitamin C kanskje mest kjent for å være knyttet til forebygging av skjørbuk i sjømenn. 1700 britiske marinen flåter ble overveldet av denne slitsom sykdommen før James Lind oppdaget at sitronsaft var kur og forebygging for det. Sjømennene derfra ble pålagt å bære sitrusfrukter om bord på skip for å holde fra denne dødelige sykdommen. Det tok frem til 1932 for askorbinsyre være destillert direkte fra sitroner.

Frukt Kilder

Det beste, rikeste kildene til vitamin C er frukt og grønnsaker. Primært sitrusfrukter, men også rose hofter, acerola kirsebær, papaya, jordbær og honningmelon gir vitamin C i frukt.

Vegetabilsk Kilder

Red og grønn paprika, brokkoli, Brussel tuter, asparges, kål og andre grønne grønnsaker er også kilder til vitamin C. Vitamin C kosttilskudd er også tilgjengelig for å øke ens diett, men den ferske maten variasjon fortsatt har de beste resultatene for å sette vitamin C i kroppen vår regelmessig.

funksjoner av vitamin C for Skin

En av de viktigste funksjonene til vitamin C er å danne og opprettholde kollagen, menneskekroppens bindevev. Kollagen finnes i hud, ledd og brusk. Vitamin C hjelper huden å helbrede sår og stram og styrke huden og dermed gi form og støtte til kroppen. Noe forskning har vist at inntak av vitamin C kan hjelpe til med healing huden leggsår forårsaket av talassemi. Samlet sett er vitamin C's beste funksjon for huden å holde den sunn og sterk.

Dosering

En daglig anbefalt dose av vitamin C er 2-4 gram med regelmessig mosjon og sunt kosthold. I tider med sykdom, dobling eller tredobling din vitamin C inntak kan bidra til å redusere symptomene dine raskere. Leger anbefaler å spre ut inntaket av vitamin C over fire til seks doser om dagen, til å holde fra overbelastning systemet. For mye vitamin C kan føre til diar¨¦, slik at du definitivt ønsker å kutte ned på mengden.


Previous:nothing Next:fordeler av å drikke rødvin

Relaterte artikler


 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • urter for å øke metabolismen
 • define omega 6
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • vekttap etter 50 år
 • hjernen ernæring kosthold
 • grunner til usunt kosthold
 • vitamin e for akne utsatt hud
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • lav GI indeks diett retningslinjer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com