helsemessige fordeler av solsikkeolje

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-08
Ifølge United States Department of Agriculture, har etterspørselen etter solsikkeolje økt. Oljen, som har en nøytral smak, brukes til å steke mat, og også i salat og matoljer og i margarin og meieri erstatter. Sunflower olje har en rekke helsemessige fordeler, avhengig av hvilken type er brukt

High-Oleic Oil

High-oljesyre solsikkeolje er en ikke-hydrogenert versjon av oljen. Ifølge National Association Sunflower, er denne varianten av solsikkeolje høy i oljesyre eller enumettet syrer. Foreningen sier at en studie har funnet en diett som inneholder mye oljesyre syrer kan senke LDL (dårlig) kolesterol nivåer og bidra til et hjerte-sunn livsstil. High-oljesyre solsikkeolje er vanligvis brukes i baking, i ikke-meieri kaffe creamers og til steking.

Linolensyre Oil

linolensyre olje er en delvis herdet versjon av solsikkeolje. Ifølge USDA, brukte det til å være den mest populære utvalg av solsikkeolje. Fordi linoleic oljen skal delvis hydrogenert å beholde stabilitet under bruk, inneholder den trans fett. Til tross for dette, er de fleste av fettet som linoleic solsikkeolje inneholder flerumettet fett i form av linolsyre. Linolsyre er en omega-6 fettsyrer, som er en av de to fettsyrer som folk må innlemme i deres kosthold. Fordi dette er den dominerende fettet i linoleic solsikkeolje, er det sunnere enn andre typer av herdet og delvis hydrogenert olje. Linolensyre solsikkeolje er vanligvis brukt som flytende salat olje og for å gjøre margarin og fett.

Midt-Oleic Oil

Midt-oljesyre olje, vanligvis kjent ved varemerkebeskyttet navnet NuSun, er den mest populære typen solsikkeolje i United States. Midt-oljesyre solsikkeolje er ikke hydrogenert, og den er lavere i mettet fett enn linoleic solsikkeolje. Det har også mer oljesyre enn linoleic olje, samt noen linolsyre. Ifølge National Sunflower Association, har en studie vist at den unike balanse av fett i midten av oljesyre solsikkeolje senker total og LDL kolesterol.

Fatty Acid Profiler

Den største forskjellen i helse-nytte tilbud i de ulike typene av solsikke oljer ligger i deres fatty acid profiler. Den høye-oljesyre olje er 82 prosent enumettet fett, flerumettet 9 prosent fett og 9 prosent mettet fett. Linolensyre olje er 20 prosent enumettet fett, flerumettet 69 prosent fett og 11 prosent mettet fett. Midt-oljesyre olje er 65 prosent enumettet fett, flerumettet fett 26 prosent og 9 prosent mettet fett. Av de tre typer av fett, mettet fett er den minst hjerte-sunt alternativ, og derfor det beste en til å unngå. Men alle tre oljene er forholdsvis lav i mettet fett, og det høye nivået av linolsyre stede i linoleic oljen gjør at oljen et godt valg, til tross for sin mettet fett.

Vitamin A

Foruten å være en god kilde til sunt fett, National Sunflower Association sier at alle tre varianter av oljen inneholder mer vitamin E enn noen annen type vegetabilsk olje.


Previous:nothing Next:ernæring for paranøtter

Relaterte artikler


 • hva gjør Guarana gjøre?
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • fem ingrediens kosthold
 • hvor å miste vekt 100 kalorier av gangen
 • hvordan de skal overleve halloween med diabetiske barn
 • maca root fordeler
 • alkalisk detox kosthold
 • å spise sunt når du reiser for business
 • rettsmidler for å kontrollere kolesterolet
 • matvarer som forårsaker høyt blodtrykk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com