hjertet sunt fett

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-09-04
Selv om det er sant at de fleste kosttilskudd fett bør bli utvist fra kostholdet ditt eller spist i stor moderasjon, er det noen som faktisk er hjerte-sunt og bør være inkludert i din daglige rutine å spise. Den vanskeligste delen er å kunne identifisere de gode fettstoffer fra de dårlige og være villig til å forplikte seg til kostholdet endringer som vil forbedre din helse

Farene av fettstoffer

Mettet fett er de du ønsker å unngå og finnes i fet biff, lam, svin, fjørfe med hud, biff fett (talg), smult og fløte, smør, ost og andre meieriprodukter laget av hele eller redusert fett (to-prosent) melk. Ofte ganger, som inneholder elementer mettet fett også inneholder kolesterol, så reduserer inntaket av en vil samtidig redusere inntaket av de andre. Det amerikanske Department of Agricuture anbefaler forbruker ikke mer enn 10 prosent av det daglige kalorier fra mettet fett.
Trans fett er flytende fett gjort solid gjennom en prosess som kalles hydrogenering. Dette fettet finnes i mange bakevarer og snacks, for eksempel informasjonskapsler, kaker og stekt mat. Disse, sammen med mettet fett, er de største bidragsyterne til høye kolesterolverdier og økt risiko for hjerte-og koronarsykdom. Transfett bør bare omfatte 1 til 2 prosent av det totale kaloriinntaket.

Fordeler med Heart sunt fett

Consuming mer hjerte-sunt fett kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom ved å redusere nivåene av LDL, eller dårlige kolesterolet. Det er også noen som bidrar til å redusere risikoen for å utvikle koronarsykdom, lavere blodtrykk og kan beskytte mot en uregelmessig hjerterytme.
Likevel er det fortsatt begrensninger. Ifølge USDA, mengden fett du spiser hver dag bør ikke overstige mer enn 35 prosent av det totale kaloriforbruket. For å finne ut av dette, multiplisere vekten din ved 0,35, noe som gir deg antall av fett kalorier du kan konsumere. Deretter dele antallet med ni, som er antall kalorier hver fett gram inneholder, og du vil vite hvor mange gram fett du kan inkludere i kosten hver dag.

The Good Fett

Et hjerte-sunn fettet er enumettet variasjon, som finnes i nøtter, oliven og raps olje, og avokado.
Omega-3 fettsyrer er en annen utmerket tillegg til kosthold og kan finnes i fisk som laks, makrell og sild, så vel som i flaxseeds, linfrøolje og valnøtter. Mange dagligvarebutikker og helsekostbutikker også bære det i tillegg form.
Endelig er det flerumettet fett, som er utbredt i nøtter, frø og oljer som soya, bomullsfrø og tistelolje.

Skifte Bad med Good

Skifte dårlig fett med hjerte-sunn versjoner kan være lett når du lærer å justere kostholdet. For eksempel, bruk skiver av avocado på en sandwich i stedet for high-ost, som erstatter mettet fett med enumettet fett. Cook med olivenolje i stedet for smør til å fjerne transfett og samtidig gi ditt hjerte med en annen kilde til enumettet fett.
Sats på omega-3-rik laksefilet fremfor marmorerte stykker av biff, som er høy i mettet fett og kolesterol, og topp dine salat med solsikkefrø eller nøtter i stedet for bacon biter.

Final Thoughts

Til syvende og sist, å begrense forbruket av dårlige fettstoffer og økende gode fettstoffer samtidig som at du spiser rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn er den beste tilnærmingen. I tillegg anbefaler den amerikanske Food and Drug Administration forbruke to spiseskjeer olivenolje (23 gram) per dag for å høste sitt hjerte fordeler.


Previous:nothing Next:kan diabetikere spise ris?

Relaterte artikler


 • kosthold for fedme
 • muskel melk vs nitrotech
 • hva er gluten-fri mat?
 • hva slags mat inneholder Policosanol?
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • vekttap ved å svømme
 • daglige helse-tips
 • ernæring av zucchini
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • infertilitet vitaminer for menn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com