hva er konsekvensene av en diett med ikke nok fett?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-24
Mange unngå fett å være sunnere eller gå ned i vekt. Men, er det mulig å gå for langt? Kort sagt, ja. Fett, også kalt fettsyrer, er en viktig del av kostholdet vårt og tjene mange roller i kroppen vår. De gir struktur til cellemembraner, bidra til å transportere de ulike forbindelsene i hele kroppen vår, og er en bærer for livsnødvendige vitaminer .

Struktur

Fett er en viktig del av cellemembraner, som er den ytterste delen av hver eneste celle i kroppen vår som styrer hva som kommer inn og hva går ut. Kroppene våre bruker fett i membranen til å kontrollere struktur og funksjon av celler ved å bestemme hvilken type fatty acid å innlemme i cellemembranen. Uten tilstrekkelig fett i kosten, kan cellemembraner ikke fungere skikkelig.

Isolasjon

Fat er en isolerende substans som betyr at den kan holde en jevn temperatur. Dette er viktig i den menneskelige kroppen, som fett bidrar til å isolere indre organer og beskytte sensitivt vev fra ekstreme temperaturer. Subkutant fett, som finnes like under huden, bidrar til å opprettholde kroppstemperaturen. Dersom en person blir sultet eller unngår fett overdrevet, kan kroppslige fett butikker blitt tømt, og personen vil være mindre i stand til å modulere kroppstemperatur.

Vitaminer

Fôr fett fungerer som bærer for de fettløselige vitaminene A, D, E og K. Sammen er disse vitaminene opprettholde sunn hud, bistand i blodet levrer, styrke bein, og kan bidra til å forhindre kreft og andre sykdommer. Mangler i fettløselige vitaminer kan ha omfattende virkninger på kroppen. Fett hjelper også kroppen absorberer ulike fordelaktige phytochemicals fra mat, som lycopen fra tomater.

Essensielle fettsyrer

Fett er også en kilde til essensielle fettsyrer, som er de som må hentes fra kostholdet vårt. De inkluderer omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer. Den omega-3 fettsyrer har fått mest oppmerksomhet av forskere på grunn av deres anti-inflammatorisk handling og positiv effekt på kolesterolnivået i blodet. Mangel på omega-3 fettsyrer har vært knyttet til økt risiko for hjertesykdom, dårlig kognisjon, og andre lidelser.

Reality Sjekk

Mens en mangel i fett er farlig, er det svært uvanlig i USA der fettstoffer er rikelig. De fleste av oss får rikelig med fett i kosten vår, unntatt de på ekstrem fettfri dietter eller med alvorlige spiseforstyrrelser eller begrenset tilgang til mat.


Previous:nothing Next:taquito informasjon om ernæring

Relaterte artikler


 • vekttap over 40
 • kreatin pulver vs serum
 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • slanking og vekttap
 • te blad fordeler
 • hva slags mat inneholder Policosanol?
 • vekttap med bær hos diabetikere
 • vitamin e for akne utsatt hud
 • matintoleranse kosthold
 • vegansk rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com