hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-04
Ingen vil bare leve et langt liv. Livet skal nytes, og god helse er et sentralt element i å nyte livet godt inn i 70, 80 og til og med 90-tallet. Det er aldri for sent å begynne å spise riktig. Selv miste 10 prosent av kroppsvekten dersom du er overvektig kan senke blodtrykk og kolesterol og bedre helse betydelig

Healthy Eating Hindrer Disease

Sunn mat forebygger sykdom, og dermed øke levealderen. Bare noen få generasjoner siden, var forventet levealder 10 til 15 år kortere i gjennomsnitt enn den er i dag, skyldes i stor grad mangel på opplæring om sunn mat. Forstå hvordan antioksidanter, karbohydrater og valg av mat påvirker helsen kan sette deg på veien til et sunnere og lengre liv.

Antioksidanter

Antioksidanter arbeider i kroppen å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler er ustabile celler mangler et elektron og angripe andre celler på jakt etter en. Når det tar elektron fra en celle, blir cellen da ustabile og mer utsatt for mutasjon og sykdom, spesielt kreft. Frie radikaler er utgitt i fordøyelsesprosessen som mat bryte ned. Kroppen frigjør også frie radikaler når de utsettes for ulike miljøfarer som sigarettrøyk eller forurensning. Antioksidanter har vært studert av det medisinske fellesskapet, og er allment akseptert som en måte å forebygge mange typer kreft.

Matvarer som er gode kilder til vitaminene A, C og E, og de som inneholder lykopen eller beta karoten gir antioksidanter . Blåbær, for eksempel, inneholder mange av disse næringsstoffene og er ansett som en av de beste antioksidant-matvarer.

Good vs Bad Karbohydrater

Karbohydrater er en viktig del av kostholdet vårt. De gir drivstoffet som gir oss energi. Komplekse karbohydrater, de lave på glykemisk indeks (GI), gir oss vedvarende drivstoff. Alle karbohydrater består av stivelse, fiber og sukker. Enkle karbohydrater, som en candy bar, gir en rask serie av energi, men vil resultere i en "krasj" som kroppen brenner det.

Bra karbohydrater er frukt, grønnsaker og helkorn. Ikke bli lurt av matvarer som sier "laget med hele hvetemel. «Det kan bety er det bare små mengder av hele korn. Se etter bestemte ord" 100% fullkorn "eller" 100% hel hvete "når du leser mat etiketter. Unngå sukkerholdige drikker, godteri og raffinert mel produkter som gir kalorier uten næringsstoffer.

jo ferskere Better

Frisk frukt og grønnsaker er noe av det sunneste mat tilgjengelig. forsiktig dampe litt grønnsaker vil bidra til å holde næringsstoffer intakt. Mange matvarer, som brokkoli og spinat, er rikeste i næringsstoffer når spist lett kokt. De er lettere å fordøye, og, for mange mennesker, smaker bedre. Økologisk dyrket mat er et godt valg fordi de er fri for kontroversielle insektmidler og hormoner. Kokt ferske matvarer vil føre til at enzymer for å bryte ned og svekker deres ernæringsmessige verdi, som gjør spise mat forbi sin beste alder. Spise et utvalg av frukt og grønnsaker i en regnbue av farger vil sikre at du får godt balanserte næringsstoffer i hele skjemaet.

Typer dietter for et lengre, sunnere liv

Det er flere helsefremmende spise planer at bekjempe noen av de mest vanlige liv-forkorting medisinske tilstander.

DASH Diet: For personer med hypertensjon, senker dette fornuftig kosthold blodtrykk. Ubehandlet hypertensjon kan føre til hjerteinfarkt eller slag på grunn, over tid, blir hjertet forstørret og har til å jobbe hardere

Low Cholesterol Diet:. Velge matvarer lav i mettet fett og kolesterol kan redusere kolesterolet. Kolesterol bygger seg opp i arteriene og skaper blokkeringer som kan være livstruende

diabetiker Diet:. Type 2 diabetes (voksen debut) er en voksende epidemi i USA, skyldes i stor grad til en økning i fedme. Ubehandlet diabetes kan føre til lem tap, blindhet og til slutt for tidlig død.

Genetikk, geografi og andre forhold av Long Life

Det finnes områder i verden der det ikke er uvanlig å leve for å være 100 år gammel eller eldre. Ernæringseksperter har sett på kultur og dietter av disse stedene for å finne ut hvordan kosthold påvirker levetid. Reuters rapporterte i i september 2009 Artikkel at mer enn 40. 000 japanere er i alderen 100 eller eldre, noe som reflekterer en økning på 10 prosent fra året før. Å Hva tilskriver de sin levetid? Deres kosthold stifting av fisk, rik på omega-3 fettsyrer og kalorier, er antatt å være den største bidragsyter. Omega-3 fettsyrer er med på å senke kolesterol og blodtrykk og kan også bli funnet i valnøtter, soya og rapsolje.

Selvfølgelig kan du ikke rabatt genetikk og miljø i forventet levealder. Noen mennesker bare har "gode gener. " USA har 96 000 personer over en alder av 100, men dette kan tilskrives mer til kvaliteten av helsetjenester tilgjengelig enn å diett.


Previous:nothing Next:ernæring av zucchini

Relaterte artikler


 • raskt vekttap på en uke
 • protein piller for sunt hår
 • hvordan å destillere vann
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • ernæringsmessige verdier av grønne mung bønner
 • isvann for vekttap
 • lav GI indeks diett retningslinjer
 • dosering instruksjoner for Hydroxycut hardcore
 • hva er raffinert sukker?
 • hvordan er metformin brukt til vekttap?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com