hvordan du spiser sunt midnatt snacks

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-18
Det er nesten midnatt og sult trekker deg til kjøleskapet. Skulle du motstå eller bør du spise? Hvis du har spist lett om dagen og har råd til kalorier, en nattmat som er næringsrik, men lite kalorier kan redusere sultfølelse og hjelpe deg til å sove-spesielt hvis du gjør det rette valg av mat. Selv om det kan være fristende, er at kartong med Ben og Jerry's premium iskrem sannsynligvis ikke den beste måten til toppen av kvelden. Heldigvis har du andre alternativer. Her er noen sunn nattmat ideer som vil lette din sult uten å holde deg våken eller gjøre din jeans passer for hardt.
en.
Havregryn med skummet melk
Dette er et godt valg for en nattmat for en rekke årsaker. Det er lavt i kalorier og fett og er både fylling og tilfredsstillende. I tillegg sikrer den tryptofan i melk for å indusere søvn. Når en tryptofan-rik mat er kombinert med komplekse karbohydrater finnes i havregryn, det forbedrer søvn inducing virkningene av trytophan. Tryptofan øker syntesen av serotonin, en hjerne nevrotransmitter som gjør deg groggy. Plus, vil dette snack ikke føre til raske svingninger i insulin og blodsukkeret som kan holde deg våken. For mer ernæringsmessig verdi, strø på litt mandler, solsikkefrø, eller frisk frukt.
To.
Yoghurt med frukt
Yoghurt er en annen tryptofan-rik mat som bidrar til å fremme søvn. Topp det hele med en lav glykemisk frukt som jordbær eller blåbær for ekstra smak og ernæring. Velg en yoghurt som er lite sukker for å holde blodsukkernivået fra svingende altfor uberegnelig før sengetid. Som en bonus, velg en yoghurt med aktive kulturer og du får tarmen beroligende effekten av probiotika.
Tre.
Popcorn
Hvis du tror popcorn er ikke en sunn nattmat alternativet-revurdere. Popcorn er en hel korn mat som er høy i antioksidanter. Det er også en god kilde til komplekse karbohydrater og er relativt lavt i kalorier hvis du ikke slukke den i smør. Hvis du ikke kan leve uten smør, bruk lette smør i stedet. Det har samme kremet smak, men bare halvparten av kaloriene. Vask popcorn ned med et glass av tryptofan-rike skummet melk i stedet for en brus som kan holde deg våken på grunn av koffein.
Fire.
Whole Grain Kjeks og Peanut Butter

Fullkorn kjeks og peanøttsmør gir en fin balanse av protein og komplekse karbohydrater uten å bli for kalori rik. Se etter et peanøttsmør som er sukker-og trans fett gratis. Gå lys på peanut smør og vaske den ned med skummet melk for å øke indusere søvn serotonin.
Fem.
Foods Unngå
Hvis du ikke ønsker å kaste og slå, holde seg unna koffeinholdige mat og drikke, samt alkohol-selv vin. Alkohol kan hjelpe deg å sovne, men det kan endre søvnmønster, slik at du våkner opp for tidlig. Også unngå mat høyt i fett siden de tregere fordøyelse og øke risikoen for fordøyelsesbesvær og halsbrann. Sjekk din del størrelser. Ikke la en sunn nattmat blir til komplett måltid. Nyt nattmat, men spiser med måte.


Previous:nothing Next:hvordan å være lat og miste vekt lett

Relaterte artikler


 • effekter av lystgass
 • avokadoolje helsefordeler
 • den beste maten for menns helse
 • ikke sirup går dårlig?
 • eksem hos barn og kosthold
 • kan diabetikere spise ris?
 • noni fordeler
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
 • vekttap og grønn te
 • best vitaminer for menn over 50
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com