hvordan tenåringer spiser sunt i dag

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-25
Spise sunt starter unge og bærer gjennom hele livet. Ifølge American Dietetic Association, gjør 84 prosent av tenåringer ikke spiser nok frukt og grønnsaker. Tenåringer kan spise slik de liker og fortsatt gjøre sunne valg hvis de er utdannet. Foreldre kan gjøre det enklere ved å tilby god mat valg hjemme og for tenåringer å ta med seg på farten Hvordan Tenåringer Spis sunt I dag Tenåringer noen ganger får en dårlig rap, men når det kommer til deres helse, er dagens tenåringer mer utdannet om ernæring og god helse enn de var generasjoner siden-selv om det er bare på grunn av skolen sin helseopplysning. Men, betyr det ikke alltid at de gjør de rette valgene.

Tenåringer kan spise bedre hvis de har større utvalg av gode matvarer hjemme, på skolen og de ulike hangout steder. Fast food restauranter nå liste næringsinnholdet på alle menypunkter og skoler og restauranter tilbyr flere valg, for eksempel eple kiler eller salater å erstatte fransk frites som tilbehør.

Bedre ernæring på Home

Sunn mat for tenåringer begynner til frokost. Det er lett å hoppe over dette viktige måltidet til fordel for søvn og velge en iskaffe på vei til skolen. Men, kan foreldre bryte denne vanen med on-the-go frokost mat for tenåringer som kan spise maten på underveis eller i homeroom. Noen gode valg inkludere protein shakes eller barer, frokostblanding barer, frukt og yoghurt smoothies, eller toast og egg smørbrød-noe som gir protein vil være mer mettende og minimere "krasjer" fram til lunsj. Se opp for pre-pakket mat som kan være høy i natrium, trans fett eller sukker.

Familier er også begynt å vende tilbake til verdier som inkluderer organisering tidsplaner så det er en tilbake til middagsbordet. Når tenåringer sitte ned for et måltid, er det mindre sannsynlig at snack eller overspise junk food etter middagen. Når en tenåring kommer hjem fra skolen sultne det er viktig å ha enkle å fikse sunn snacks. Tenåringer er alle om bekvemmelighet, så hvis snacks er forberedt og nedkjølt på forhånd, vil de trolig leder for de snacks i stedet for pose med chips og brus. Foreldre kan forberede frukt og grønnsaker ved å vaske, peeling og klippe dem på forhånd slik at de er klare til å spise. Grillet kylling kuttet i biter og en bolle med vasket salat i kjøleskapet kan raskt gjøres om til en sunn salat. Nøkkelen er å forberede fremover så når en sulten tenåringer er gapende gjennom kjøleskapsdøren blir de møtt med tiltalende, sunne alternativer.

Bedre ernæring i skolen

føderale og statlige lover er favorisere en sunn skole kafeteria for mange skoler rundt om i landet. I Massachusetts for eksempel, er skolene pålagt å gi en tredjedel av anbefalt daglig inntak for protein, vitamin A, vitamin C, jern, kalsium og kalorier. Skolemat er ernæringsmessig balansert og har mange valg. Imidlertid er mange helsebevisste tenåringer velger å brun bag det å spare tid, penger og ta kontroll over sitt eget kosthold. Mange skoler tar ut brus og godteri maskiner og erstatte dem med juice, frukt og granola barer.

Bedre ernæring Ut og Om

Det er enklere enn noensinne for on-the-go tenåringer å spise sunt. Fast food kjeder tilbyr flere valg og fjerne transfett fra sine menyer. Convenience butikker ligger i nærheten av skoler tilbyr også nedkjølt deler med valg av frukt, grønnsaker plater og andre sunne alternativer.

Ikke gå sulten!

Den beste måten for en tenåring å spise sunt i dag er for dem å unngå å bli så sulten at de tak i første praktiske, usunn snacks. Dette fører ofte til dårlige valg, og en endeløs syklus av koffein og sukker for å øke sin energi. Spise sunt hindrer fedme i tenårene og sett dem på en sti for bedre helse gjennom hele livet.

Teen Veganere og vegetarianere

The "Vegetarian Journal" rapporter som i 2001 om lag to prosent av barn i alderen seks til 17 var vegetarianere , noe som betyr at de ikke spiser noe kjøtt, fisk eller fjærkre. Det var 0,5 prosent som ble vurdert veganer, betyr deres kosthold også utelukket egg, honning og melkeprodukter. I 202C en studie fra University of Minnesota fant at 1 av 200 barn blir vegetarianere. Som enhver diett, kan det være sunt så lenge de nødvendige næringsstoffene er til stede, selv om den ikke inkluderer animalske produkter.


Previous:nothing Next:candida diett anbefalinger

Relaterte artikler


 • mat kilder til polyphenol
 • hvordan du spiser sunt midnatt snacks
 • betydningen av glukose
 • South Beach diett for å senke kolesterolet
 • bison kjøtt ernæring
 • hva er gluten-fri mat?
 • hvor å miste vekt smart
 • define omega 6
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • hjertet sunt fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com