infertilitet vitaminer for menn

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-01
Det er mange årsaker til mannlig infertilitet faktor: Feil hormoner, sykdom, hindringer og strukturelle defekter av reproduktive organer kan alle påvirke sunn produksjon sædceller. Men som Urologi Channel. com rapportene, kan kosthold også ha en stor innvirkning på en manns fruktbarhet. Den reproduktive system trenger den riktige balansen av vitaminer og mineraler for å produsere sædceller i god kvantitet og høy kvalitet

Du trenger:. .
Multi vitaminer
B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

sink

Sink er et spor mineral kritisk til mannlig fertilitet: kroppen kan ikke produsere sunne sædceller uten. Studier har funnet at menn med utilstrekkelig nivå av sink var lavere sædkvalitet og dårligere spermiemotilitet enn menn med normale nivåer. Den Urologi Channel. com anbefaler å ta 30 mg sink to ganger daglig. Store mengder sink kan være giftig, så ikke overskride anbefalt dosering. Som et alternativ til vitamin tilskudd, kan man spise mat rik på sink, inkludert biff, kylling, lam, svin, krabbe kjøtt, hummer, laks, brun ris, peanøtter og gresskarkjerner.

Folic Acid

En rekke studier har antydet at folsyre, et B vitamin som også kalles folat, kan øke fruktbarheten ved å lage sunnere sperm. I en studie av C. Wong (rapportert i tidsskriftet, Fertility and Sterility i 2002) menn med lav sperm teller som supplert med sink og folsyre viste 74 prosent bedring i konsentrasjonen av sædceller deres. Folsyre finnes i grønne grønnsaker som for eksempel grønne grønnsaker, grønnkål og spinat. Det kan også finnes i brokkoli, linser, kikerter, østers, avokado, havregryn og asparges.

Selen

Selen er et spor mineral med svært høy antioksidanter. En diett rik på selen kan forbedre figuren, motilitet og volum av sædceller. Naturlige kilder til selen er paranøtter, valnøtter, biff, tunfisk, egg, ost og kylling. Det kan også tas i pille form, men ifølge holisticonline. com, bør man ikke forbruker mer enn 200 mcg selen per dag. Store mengder av dette mineralet kan være giftig.

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant kjent for å bedre sædkvalitet og kvalitet. Det kan også bidra til å redusere "agglutinasjon," som er hva skjer når sædcellene blir klumpet seg sammen. Det daglige anbefalte dosen av vitamin C for menn er 1000 mcg. Vitamin C finnes i sitrusfrukter, som sitroner, appelsiner, grapefrukt, kiwi, papaya, jordbær og mango, eller grønnsaker, for eksempel brokkoli, poteter, og gult, rødt og oransje paprika.

L-Arginin

L-arginine er en aminosyre avgjørende for protein formasjonen, og dermed avgjørende for produksjonen av sædceller. En daglig dose på 4 g av L-arginin tilskudd kan forbedre sperm count og kvalitet, hvis sædkvalitet er høyere enn 10 ml. Men hvis sædkvalitet er lavere enn 10 ml, tilskudd kan ikke ha noen effekt. L-arginin finnes i high-protein mat inkludert, paranøtter, biff, kylling, sjømat, soya og kikerter.

Vitamin E

Vitamin E vurderes som meget gunstig for mannlig fertilitet. Det er en kraftig antioksidant som expels kroppen av frie radikaler som kan skade sæden. Det har også vist seg å forbedre sperm volum og motilitet, og forbedre evnen til sædceller til å befrukte egg. Ifølge holisticonline. com, er den anbefalte dosen av vitamin E 400 UI to ganger daglig. Det kan også finnes i hvete bakterie, egg, poteter, solsikkefrø og nøtter.


Previous:nothing Next:do vitaminer virkelig fungerer?

Relaterte artikler


 • typer kildevann
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
 • define omega 6
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • hva er purin mat?
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • bivirkninger av creakic
 • gode kilder til protein
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com