kan diabetikere spise ris?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-04
Diabetikere kan spise ris, men kun i moderate mengder. Ris inneholder karbohydrater, som bryter ned til glukose som er absorbert i blodet. Å spise for mye ris i en dag eller på en sittende kan gjøre blodsukkeret stiger. Hvis du har diabetes, begrense ris forbruk og velge bedre kilder til karbohydrater

brun ris vs hvit ris

Brun ris, sammenlignet med hvit ris, er et sunnere kosthold valg for diabetikere. Brun ris er et hel-korn og fiber-rik kilde, mens hvit ris er en raffinert karbohydrater. Når du spiser hvit ris, konverterer kroppen raskt det til glukose, slik at blodsukkeret til å skyte i været. Brun ris, derimot, tar lengre tid å bryte ned til glukose og gjør blodsukkeret mer kontrollerbar.

Barley Er "New Rice '

I følge en Montana State University forskning team, er bygg høyt i løselig fiber, som bremser fremveksten av blodsukkeret, senker kolesterolet, stabiliserer blodtrykket og bidrar til å forbedre mange betingelser knyttet til diabetes og hjertesykdommer. Bygg, faktisk øker blodsukkeret enda mindre enn brun ris fordi den inneholder omtrent tre ganger mer fiber. Å ta kontroll over din diabetes, bør du vurdere å erstatte ris med denne diabetes-vennlige korn.

Linser, Another Great Rice Substitute

Linser er ikke bare høy i fiber, men også full av proteiner. De er komplekse karbohydrater som hjelper kontrollere blodsukkeret og redusere kolesterol også. På grunn av sin rikdom i vitaminer og lavt innhold av mettet fett, linser er en av de mest næringsrike belgfrukter. Videre har en studie ved University of Southern California fant at regelmessig lentil forbruk kan bidra til å redusere risikoen for brystkreft.

Rice in Disguise

Rice ikke alltid kommer i form av korn. I asiatiske retter, er det ulike typer ris nudler som Chow morsomt, sen lek, bahn hoi og hokkien Mee. En rett av pad thai eller en bolle med klassisk lo Mein nudler, for eksempel, som regel inneholder ca 126 g karbohydrater, mens en bolle med kokt ris har bare ca 80 g karbohydrater. Risnudler, derfor er ikke en smart kosthold valg for diabetikere.

når du spiser ute

asiatiske retter, for eksempel kinesisk og thailandsk er ganske sunt valg fordi de er lastet med næringsrike grønnsaker og protein-rik tofu. Dessverre, de også serverer ris med nesten hver rett. For diabetikere, begrense deg til bare en halv kopp ris i ett måltid. For å stoppe deg fra å spise for mye ris, holde ris og entre atskilt. Drukning ris i velsmakende saus vil bare at du vil spise hver enkelt korn i bollen din. Også spisepinner bruk. På denne måten vil du spise saktere og la det meste av fett, fet saus på tallerkenen.


Previous:nothing Next:hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?

Relaterte artikler


 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • hva er B6 og B12 godt for?
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • hvorfor vi bør drikke vann
 • hCG diett terapi
 • ernæringsmessige verdier av grønne mung bønner
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • koffein innhold i grønn te vs kaffe
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • serotonin og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com