kan du ta for mange probiotika?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-22
Probiotika er sunne bakterier, også kjent som flora eller mikroorganismer som lever inne våre fordøyelseskanalen. Rollen av sunne bakterier er å styrke immunforsvaret ved å opprettholde en god balanse av riktig type bakterier i kroppen. Disse små hjelperne drepe av bakterier som er skadelig for oss. Det finnes flere forskjellige stammer av flora i vår fordøyelseskanal, og hver stamme har en bestemt rolle i kroppen. Acidophilus er en kjent stamme av bakterier som bidrar til å bedre mikrobielle balansen.

Du trenger:
Raw food bøker og andre rå mat ressurser

matvarer som inneholder probiotika

De er mange næringsrik mat som inneholder store porsjoner av probiotika. . Du kan allerede være å spise noen av disse matvarene som en del av kostholdet ditt. Matvarer som inneholder høye nivåer av probiotika er yoghurt, rå melk, rå geitemelk, og rå ost. I tillegg vil du også finne mange sunne godbiter og snackbarer på din helse mat butikken med probiotika lagt til som den viktigste ingrediensen.

Tilskudd

Noen varianter av flora redusere betennelser i kroppen. Tar antibiotika senker faktisk vårt immunforsvar fordi stoffet dreper både gode og dårlige bakterier. Det er viktig å ta probiotiske kosttilskudd rett etter å ha tatt antibiotika, i tillegg til å unngå antibiotika så ofte som mulig. En god probiotiske supplement inneholder faktisk ti eller flere forskjellige stammer av flora i overkant av over 10 milliarder kroner.

Dosering

Det er veldig vanskelig å overdose på probiotika. Forholdene i fordøyelseskanalen må være akkurat for at probiotika å blomstre. Mange av disse mikroorganismene er faktisk drept så det er viktig å ta doser i milliardklassen med håp om at minst halvparten vil overleve. Du kan ta kosttilskudd som inneholder opptil 30 milliard totalt flora per dag uten å forårsake skade på kroppen din. Det er også ca 400-500 forskjellige stammer eller flora. En god probiotiske supplement inneholder 10 eller flere stammer av gunstige bakterier. Noen av de vanligste stammene vil du se på etikettene er: Bifidobacterium Longum, acidophilus, Lactobacillus lactis, Lactobacillus reuteri, streptokokker thermophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, og Bifidobacterium Infantis.

Hensyn

Noen mennesker kan oppleve mild diar¨¦ eller ubehag i magen som kroppen tilpasser seg høye doser av probiotika. Men, du virkelig ønsker så mange av disse gode bugs å overleve som mulig. For å øke overlevelsesevne du kanskje må gjøre et par ting først, for eksempel, å spise rå grønnsaker, drikke rikelig med rent vann rene dag, og gjør en kolon /parasitt renset. Et kolon rens innebærer å ta urte kosttilskudd, og fiber for en uke eller mer å rense kolon av overflødig slim og avføring.

Forholdsregler

Hvis du lider av IBS, også kjent som irritabel tarm syndrom eller andre typer digestive lidelse, snakk med legen din før du tar svært høye doser av probiotika og kolon rensing. Du må kanskje fortsette med rensing mer langsomt at det som er anbefalt på etiketten. For eksempel, hvis dosen er to urte kapsler tre ganger daglig, kan det være nødvendig å justere dosen til en urte kapsel tre ganger daglig.

Husk at mange leger som praktiserer mainstream medisin ikke er utdannet i ernæring eller alternativ medisin. Du kan alltid snakke med legen din, men du kan også være lurt å søke råd fra en Naturopathic lege eller annet alternativ helsepersonell også.


Previous:nothing Next:do multivitaminer gjøre deg opp i vekt?

Relaterte artikler


 • hva slags mat inneholder silisium?
 • detox for vekttap
 • ølgjær fordeler
 • magnesium effekter
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • sunn kropp fett prosentpoeng for menn og kvinner
 • paranøtter ernæring
 • serotonin og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com