klar væske kosthold retningslinjer

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-09
En klar væske kosthold er en som består utelukkende av mat og drikke som er klare, betyr at du kan bokstavelig talt se gjennom dem. Denne typen diett er anbefalt av leger på kort sikt for å forberede deg for medisinske tester som blodprøver og koloskopier, og før eller etter operasjonen. En klar væske diett kan også være nyttig når du opplever kvalme, diaré eller alvorlig halsbrann

Spesielle hensyn

Følg legens instruksjoner nøye, ettersom det kan være noen flere krav om din situasjon. Hvis du opplever vedvarende magesmerter eller ubehag på en klar væske diett, bør du kontakte din lege, sykepleier, eller kostholdsekspert.

En klar væske kosthold gir ikke nok kalorier og næringsstoffer for en balansert, sunt kosthold, så det skal ikke brukes i mer enn noen få dager. Hvis du har til å følge denne dietten i mer enn tre dager, må du kanskje drikke en væske ernæring supplement.

Hvis du er på diett på grunn av alvorlig diaré, drikke så mye klar væske som mulig, inkludert små mengder saltet væsker som buljong, for å unngå dehydrering. Hvis du er på diett på grunn av oppkast, vente til du ikke har kastet opp eller hatt "tørr heaves" i minst en time, og deretter begynne å drikke klare væsker, 1 ts. hvert tredje minutt (ca 1 /8 kopp i 15 minutter). Vent i 15 minutter, så gjentar syklusen en gang, går videre til en kopp per time i hyppige slurker.

Ikke bruk en klar væske diett for vekttap, ikke bare på grunn av sin ernæringsmessige mangler, men skyldes det faktum at eventuelle midlertidige tapet vil komme tilbake når du går tilbake til å ha fast føde.

mat som er tillatt

Velg fra en juice uten fruktkjøtt, som for eksempel eple juice, drue juice, tranebær juice, anstrengt brus eller frukt punch (klare væsker trenger ikke å være fargeløs, de må bare skal se gjennom).

Andre drikker å inkludere er kaffe eller te uten fløte, klart brus eller sportsdrikke (ingen cola eller rot øl), laktosefrie, kosttilskudd lave rester hvis godkjent av legen din, buljong (buljong eller Consomme), og vanlig mineral eller boblende vann.

Clear snack drikker som Hi-C, KoolAid og de fleste juice bokser er akseptabelt dersom utvannet av en halv med is eller vann først. Til dessert velger vanlig popsicles (minus noen most frukt eller fiber), smakstilsatt gelatin uten frukt, sukker, honning, gele, klar sirup og hardt godteri.


Previous:nothing Next:hva slags mat inneholder silisium?

Relaterte artikler


 • Intralipid bivirkninger
 • isvann for vekttap
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
 • ernæring og trøstespising
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • seks måltid diett plan
 • vekttap for tenåringsjenter
 • instruksjoner for et balansert kosthold
 • hvordan er hCG brukes i dietter?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com