kreatin og nyreproblemer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-16
Mens kreatin hjelper idrettsutøvere og kroppsbyggere bygge muskelmasse i gym, har spørsmål eksistert om mulige bivirkninger. Ett problem er kreatin effekt på nyrene, men medisinske eksperter generelt nedtone noen sammenheng mellom kreatin inntak og nyreproblemer. Men leger råder personer med en historie med nyresykdom å avstå fra å bruke kreatin. Likeledes, siden kreatin bare ble populært som et supplement til de siste 15 til 20 år, har det vært noen studier på langtidseffekter.

Bakgrunn

Kreatin virker ved å få absorbert inn i musklene og hjelpe musklene utfører høy intensitet anaerob øvelser som vektløfting. De fleste av kreatin ender opp i urinen din, som fører til om lag 25 prosent mer urin enn normalt på daglig basis. Overflødig urin kan sette en belastning på nyrene ved å tvinge dem til å gjøre mer arbeid enn vanlig, sette opp potensialet for nyreskader.

Studies

Det mest kjente studier på kreatin effekt på nyrene har åpenbart liten grunn til alarm. I 2003 undersøkte Dr. Richard Kreider av Exercise Sport ernæring Laboratory ved University of Memphis kreatin effekt på 98 NCAA Division I college idrettsutøvere. Studien fant ingen signifikant forskjell i blod og urin prøver av utøvere som hadde brukt kreatin i 12 til 21 måneder og prøver av Ikke brukere. Andre studier har skrudd opp samme resultat.

Advarsler

Den primære årsaken til bekymring med kreatin bruk er hos pasienter med tidligere nyreproblemer. En studie involvert rotter med cystisk nyresykdom og viste at kreatintilskudd resulterte i større cyste vekst og hadde en negativ effekt på det totale nyrefunksjonen. Etikettene på kreatin containere tyder konsultere lege før du bruker kreatin dersom du har nedsatt nyrefunksjon eller ta noen medisiner som kan påvirke nyrefunksjonen.

Doser

Du bør følge doseringen forslag på flasken når du tar kreatin for noen tidsperiode. The New England Journal of Medicine i 1999 rapportert på en ellers sunn-utøver som hadde utviklet nyreproblemer etter å ha tatt kreatin. Utøveren hadde spist 20 g om dagen over en 4-ukers periode. Kreatin produsenter generelt foreslå å ta 15-20 g om dagen i løpet av første uken-vanligvis kjent som "lasting fase"-og deretter ta 5-15 g for de neste 3 ukene mens kontinuerlig drikke rikelig med vann. Utover 4 uker, tyder produsenter begrense forbruket til 5 g daglig.

Teenage Bruk

I en del på grunn av mangel på datoen for langtidsstudier om kreatin bruk, herunder dens effekt på nyrer, American College of Sports Medicine har frarådet kreatintilskudd for alle under 18 år. På den annen side, har International Society of Sports Nutrition nevnt kreatin som et levedyktig alternativ til steroider eller andre prestasjonsfremmende midler som er ulovlig eller eventuelt farlige for high school idrettsutøvere. Den ISSN anbefaler at foreldre overvåker barnas kreatin bruk.


Previous:nothing Next:Hvordan vet jeg om jeg er undervektig eller overvektig?





Relaterte artikler


 • ingen alkohol påvirker kolesterolet?
 • muskel melk vs nitrotech
 • begrenset calorie dietter
 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • kalorier vs fett gram
 • hCG diett informasjon
 • riskli oljen fordeler
 • hvordan å miste vekt og forbrenne kalorier dans
 • vekttap og såpe




  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com