macrobiotic kosthold og KOLS

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-30
KOLS, som står for kronisk obstruktiv lungesykdom, er en lungesykdom som regel forårsaket av røyking. Mens det er i dag ingen kur for KOLS, kan personer som lever med KOLS ta visse tiltak, som for eksempel vedta en makrobiotiske kosthold og engasjerende i luftveiene øvelser, for å holde sykdommen blir verre, og for å lindre noen av symptomene.

makrobiotiske Diet

En makrobiotiske kosthold er et kosttilskudd regime sentrert på å spise hele, uraffinert mat. Dietten er i stor grad vegansk bortsett fra at det gir mulighet for konsum av fisk, som laks. En macrobiotic diett består stort sett av hele korn, med grønnsaker, bønner, fisk og nøtter spist i mindre grad. På diett, skal 50 til 60 prosent av forbrukt mat skal hele korn som bygg, spelt og brun ris. Grønnsaker står for 25 til 30 prosent, med bønner, sjø grønnsaker og miso regnskap for resten. Alle andre tillatte matvarer som fisk og nøtter er tillatt én gang per uke. Svært bearbeidet eller raffinert mat sammen med sjokolade, melkeprodukter, egg og frukt er strengt unngås på en makrobiotisk diett.

KOLS

KOLS er en lungesykdom karakterisert ved begrenset luftmengde og pustevansker. Det er to hovedtyper av KOLS: emfysem og kronisk bronkitt. Symptomer omfatter hoste, piping i brystet, kortpustethet, tretthet, hyppige luftveissykdom og hevelse i føtter, ben og ankler. Den vanligste årsaken til KOLS er røyking.

Behandling

Tilhengere av makrobiotiske kosthold, slik som George Ohsawa, japansk filosof og grunnlegger av makrobiotiske kosthold, tror alle sykdommer, inkludert kreft, kan behandles og forebygges gjennom en makrobiotisk diett. Denne troen er basert på teorien om at riktig balanse av matvarer og mineraler i kroppen i forbindelse med økt forbruk av fytoøstrogener, en forbindelse som finnes i planter og soya produkter, kan helbrede og forebygge sykdom i kroppen. Ifølge American Cancer Society, har det ikke vært noen randomiserte kliniske studier som viser en makrobiotiske diett kan brukes til å kurere eller forebygge kreft og sykdommer på denne tiden. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin har finansiert en studie for å fastslå om en makrobiotiske kosthold kan forebygge kreft.

Soy Milk

Soy melk og andre soyaprodukter som tofu er tillatt som en del av en makrobiotisk diett. En 2009 studie av Curtin Health Innovation Research Institute viser at regelmessig inntak av soyamelk kan forebygge KOLS. Mer spesifikt, hadde deltakerne som brukte minst 50 gram soyaprodukter per dag en redusert risiko for å utvikle KOLS. På slutten av studien, konkluderte forskerne at langsiktige soya forbruket var positivt relatert til bedret lungefunksjon og redusert risiko for å utvikle KOLS.

Andre hensyn

I tillegg til å vedta et sunt kosthold, bør personer med KOLS har også sluttet å røyke, snakke med legen sin om bruken av medisiner som kan hjelpe åpne luftveier og forebygge luftveisinfeksjoner, drive regelmessig pusting behandlinger og rehabilitering øvelser og unngå kald luft når det er mulig.


Previous:nothing Next:eple cider eddik kosthold

Relaterte artikler


 • vekttap med bær hos diabetikere
 • klar væske kosthold retningslinjer
 • kan diabetikere spise ris?
 • vekttap med ephedra
 • hva er raffinert sukker?
 • safe vekttap piller for tenåringer
 • hvor å miste vekt smart
 • den beste maten for menns helse
 • fitness og ernæring
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com